Adam's Louise

ei vielä mainittavampia saavutuksia

VH05-021-1674 / #PKK0000
tamma / trakehner / ruunikonkimo / 165 cm
syntynyt 10.07.2007 / 12-vuotias ( ? )
koulupainotteinen / Int. I (ko) / 100 cm (re)

kasvattanut Adam's Warmbloods
omistaa Arnika VRL-01371

tämä on virtuaalihevonen

Tämä näyttävä kimo tamma muistuttaa häkellyttävästi isäänsä jokseenkin jokaiselta piirteeltään – Lulu tuntuu perineen isältään hurjasti ominaisuuksia ja luonteenpiirteitä, osittain myös niitä vähemmän toivottavia. Lulun isä, trakehnerori Constantine WL, ei nimittäin suinkaan ole sieltä helpoimmasta päästä käsitellä saatika sitten ratsastaa. Lulun kanssa tekemisissä olevat ovat saaneet tottua samaan kuin Constantinen parissa työskentelevät; tempperamenttinen ja kuumaluonteinen hevonen tuntuu välillä pyörittävän koko showta ympärillään välittämättä juurikaan hoitajilleen aiheuttamistaan harmaista hiuksista ja hampaidenkiristelystä. Myös emältä peräisin olevat uteliaisuus ja älykkyys näkyvät Lulussa selkeästi, ja vaikka tämä cocktail onkin usein niin sanotusti räjähdysherkkä yhdistelmä, niin parhaimmillaan Lulu on kuitenkin todella lahjakas kouluratsu, joka oikeissa käsissä toimii kuin unelma.

Ikääntyminen

01-vuotias: 10.09.07
02-vuotias: 10.11.07
03-vuotias: 10.01.08
04-vuotias: 10.03.08
05-vuotias: 10.05.08
06-vuotias: 10.09.08
07-vuotias: 10.12.08
08-vuotias: 10.02.09
09-vuotias: 10.05.09
10-vuotias: 10.08.09
11-vuotias: 10.10.09
12-vuotias: 10.12.09
13-vuotias: 00.00.00
14-vuotias: 00.00.00
15-vuotias: 00.00.00
16-vuotias: 00.00.00
17-vuotias: 00.00.00
18-vuotias: 00.00.00
19-vuotias: 00.00.00
20-vuotias: 00.00.00
21-vuotias: 00.00.00
22-vuotias: 00.00.00
23-vuotias: 00.00.00
24-vuotias: 00.00.00
25-vuotias: 00.00.00
26-vuotias: 00.00.00
27-vuotias: 00.00.00
28-vuotias: 00.00.00

Ikääntymisinfo

Tämä hevonen ikääntyy satunnaisesti oman ikääntymissysteemin mukaan. Käytännössä siis se ikääntyy silloin kun katsotaan tarpeelliseksi, ja pysyy halutun ikäisenä niin kauan kuin siihen on tarve. Jos hevosen ikääntymistä ei ole syystä tai toisesta tarpeen nopeuttaa tai hidastaa, ikääntyy se yhden virtuaalivuoden kuudessa IRL-kuukaudessa. Nopeimmillaan hevonen ikääntyy yhden virtuaalivuoden noin kahdessa IRL-kuukaudessa, hitaimmillaan reaaliaikaisesti.

ISÄLINJA: Captain Morgan (2)
EMÄLINJA: Vendetta GER (2)
Sukutaulu

Constantine WL VH01-021-0775 trak, 168 cm, km VIR MVA Ch, KRJ-I, YLA2 Captain Morgan trak, 172 cm KRJ-II, YLA2 Winderhall EVM
Schwalbe EVM
Vlotheid Soléin trak, 165 cm VIR MVA Ch, KRJ-II, YLA2 Vlotheid Selidor EVM
Mayleen's Kameryn EVM
Adam's Virginia VH02-021-9240 trak, 170 cm, rn Shanghai trak, 165 cm, rn VIR MVA Ch, KRJ-II, YLA2 Wire Netting EVM
Panorama EVM
Vendetta GER trak, 171 cm, rn Maestrosoz EVM
Reischelmen EVM

Sukuselvitys

Louisen sukutaulusta löytyy monia erinomaisesti menestyneitä kouluratsuja useassa eri polvessa. Tamman suku onkin siis hyvin voimakkaasti kouluratsastuspainotteista, vaikka löytyy kauempaa suvusta jokunen kenttäratsukin. (Sukuselvitys kesken.)

Isä Constantine WL lukeutuu Louisen suvun menestyksekkäimpiin nimiin. Oriilta löytyy huima määrä voittoja ja sijoituksia koulukisoista aina Int. II -tasolle saakka, eivätkä oriin saavutukset suinkaan jää tähän. Constantine on nimittäin menestynyt myös näyttelyissä ja jalostuksessa, ja tästä ovat näyttönä VIR MVA Ch -arvonimi ja useat hienosti menestyneet jälkeläiset.

ii. Captain Morgan on hyvä esimerkki pitkän linjan onnistuneesta jalostustoiminnasta. Oriin suvusta löytyy useita arvostettuja kouluratsuja, mukaanlukien sen molemmat vanhemmat, jotka ovat kumpikin jättäneet hienojen kisatulosten lisäksi monia menestyneitä jälkeläisiä. Captain Morganilta löytyy siltäkin näyttävä lista voittoja ja sijoituksia koulukisoissa, ja se on myös onnistunut periyttämään lahjojaan hienosti jälkeläisilleen.

ie. Vlotheid Soléin ...

iei. Vlotheid Selidor oli aikansa menestyksekkäimpiä Saksalaisia kouluratsuja. Se kilpaili Grand Prix -luokissa niin kotimaassaan kuin muuallakin Keksi-Euroopassa, ja jätti useita jälkeläisiä, joille se periytti nöyrän luonteensa ohella lahjakkuuttaan kouluratsastuksessa.

iee. Mayleen's Kameryn kilpaili sekin korkean tason koulukisoissa, ja tuli myöhemmin tunnetuksi hyvänä siitostammana. Mayleen Kamerynin isä on Yhdysvalloista kotoisin oleva kenttäkisoissa kilpaillut englantilainen täysiveriori Positorion xx, joka vaikutti kisauransa jälkeen Saksassa siitosoriina. Positorion toi kenttäratsuna monipuolisuutta koulupainotteisten hevosten kasvatukseen, ja se sai hienoja jälkeläisiä.

Emä Adam's Virginia on kerännyt kasaan näyttävän määrän sijoituksia koulukisoissa. Koulua tämä älykkäänä tunnettu tamma taitaa Grand Prix -tasolle asti.

ei. Shanghai on menestynyt loistavasti kaikessa mihin sen kanssa on ryhdytty: lista sen voitoista ja sijoituksista koulukisoissa aina GP-tasolla asti on pitkä ja näyttävä, oriin hieno ulkomuoto on palkittu näyttelyissä VIR MVA Ch -tittelillä, ja siltä löytyy useita hienoja jälkeläisiä.

eii. Wire Netting on maineikas Saksalainen trakehnerori, jonka kisauran kohokohtana oli erään vaativan ja arvostetun kouluratsastuscupin voittaminen kahtena kertana peräkkäin. Oriin jälkeläisiä löytyy ympäri Eurooppaa, ja useat niistä ovat isänsä tapaan upeasti menestyneitä.

eie. Panorama kilpaili huomattavan pitkään koulukisoissa vaativia luokkia menestyen niissä pääsääntöisesti hyvin. Tamma on kantakirjattu I-palkinnolle hienon rakenteensa ja kisatulostensa ansiosta, mutta pitkän kisauransa vuoksi se jätti lopulta vain kaksi varsaa.

ee. Vendetta GER on Int. I -tasolla kilpaillut sirorakenteinen tamma, jolta löytyy siltäkin sijoituksia koulukisoista, mutta suurempia saavutuksia se ei ole tavoittanut.

eei. Maestrosoz on puolalaissyntyinen, arvokisoissa hienosti menestynyt ori. Maestrosoz menehtyi auto-onnettomuudessa ollessaan vasta kahdeksanvuotias, mutta varsat jotka se ehti jättää ovat menestyneet erinomaisesti ja näin säilyttäneet Maestrosozin nimen arvossa.

eee. Reischelmen polveutuu harvinaisesta ja melko vähän tunnetusta suvusta, josta kuitenkin löytyy paitsi hienoja kouluratsuja myös menestyneitä kenttähevosia. Onpa tamma itsekin startannut muutamissa kenttäratsastuksen arvokisoissa ihan mukavin tuloksin.

Jälkeläiset

# Jälkeläinen Syntynyt Meriitit Isä
001. trak-o. Gilderoy 08.03.2010 ei meriittejä Gissolor M

Periyttäminen

Yleiset tiedot Muistiinpanot
Rotu: trakehner (100%) ei muistiinpanoja
Genotyyppi: EE/Aa/Gg
Maks. kapasiteetti: Int. I (ko) / 100 cm (re) / 80 cm (me)
Vahvin laji: kouluratsastus
Luonteenpiirteet
Rohkeus: Taso 5: melko rohkea (63%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
Kuuliaisuus: Taso 4: normaali (49%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
Temperamentti: Taso 6: temperamenttinen (72,98%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
Herkkyys: Taso 6: herkkä (74,7%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
Älykkyys: Taso 6: älykäs (80%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
Taidot
Nopeus: Taso 4: normaali (53,4%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
Kestävyys: Taso 4: normaali (53%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
Hyppykapasiteetti: Taso 4: normaali (51,9%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
Hyppytekniikka: Taso 4: normaali (53,4%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
Ketteryys: Taso 5: hieman normaalia parempi (64,31%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
Liikkeet: Taso 6: normaalia parempi (83,4%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
Askellajit
Käynti: Taso 5: hieman normaalia parempi (65%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
Ravi: Taso 6: normaalia parempi (76,7%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
Laukka: Taso 6: normaalia parempi (84%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
( Arnikan periytymisjärjestelmä virtuaalihevosille, versio 2.0. Lue lisää! )

Luonnekuvaus

Tämä näyttävä kimo tamma muistuttaa häkellyttävästi isäänsä jokseenkin jokaiselta piirteeltään – Lulu tuntuu perineen isältään hurjasti ominaisuuksia ja luonteenpiirteitä, osittain myös niitä vähemmän toivottavia. Lulun isä, trakehnerori Constantine WL, ei nimittäin suinkaan ole sieltä helpoimmasta päästä käsitellä saatika sitten ratsastaa. Lulun kanssa tekemisissä olevat ovat saaneet tottua samaan kuin Constantinen parissa työskentelevät; tempperamenttinen ja kuumaluonteinen hevonen tuntuu välillä pyörittävän koko showta ympärillään välittämättä juurikaan hoitajilleen aiheuttamistaan harmaista hiuksista ja hampaidenkiristelystä. Myös emältä peräisin olevat uteliaisuus ja älykkyys näkyvät Lulussa selkeästi, ja vaikka tämä cocktail onkin usein niin sanotusti räjähdysherkkä yhdistelmä, niin parhaimmillaan Lulu on kuitenkin todella lahjakas kouluratsu, joka oikeissa käsissä toimii kuin unelma.

Hoitajaltaan Lulu vaatii paitsi pitkää pinnaa, myös kokemusta ja toimivaa "hevosenlukutaitoa". Tästä on hyötyä, sillä Lulu pääsee nopeasti niskan päälle, jos hoitaja ei osaa pitää puoliaan. Tamma on nopea oppimaan, ja niinpä se oppiikin sukkelaan myös huonoja tapoja, jos sille antaa siihen tilaisuuden. Hoitajan täytyy siis säntillisesti kieltää näykkiminen ja muut ikävät tavat heti alkuunsa, sillä jos Lulu huomaa saavansa tilaisuuden, se ei taatusti arkaile ottaa valta-asemaa itselleen. Tutun hoitajan kanssa Lulu on kuitenkin ihan perusmukava hevonen, ja vaikkakin se saattaa joskus kokeilla kepillä jäätä, niin yleisesti ottaen se on vallan tyytyväinen jämptin ja oikeudenmukaisen hoitajan käsissä. Hankalin osio Lulua hoidettaessa liittyy siis toimivan luottamuksen kehittämiseen Lulun ja hoitajan välille. Kun tämä asia on kunnossa, normaalit arkitoimet harjauksineen ja varusteittenlaittoineen sujuu kohtuullisen ongelmitta. Hankaluuksia aiheuttaa tosin välillä tarhasta ja laitumelta kiinniottaminen, sillä Lulusta on ilmeisesti äärimmäisen hauskaa saada hakijansa juoksemaan turhaan perässään uuvuksiin asti. Onneksi tamma on kuitenkin perso kauralle, ja houkuttelevasti rahiseva kauraämpäri onkin pelastanut tamman hoitajat pitkältä kissa-hiiri -leikiltä useaan otteeseen.

Ratsastettaessa Lulu tarjoaa haastetta kokeneellekin ratsastajalle. Tamma kuumuu helposti, mutta on tottunut kevyihin apuihin, eikä liian voimakkailla avuilla saa tämän hevosen kanssa aikaan muuta kuin tarpeetonta kädenvääntöä ja kiukuttelua. Ratsastajalta täytyy siis löytyä taidon lisäksi itsevarmuutta ja jämäkkyyttä ja ennen kaikkea kykyä voittaa Lulun luottamus puolelleen, niin että lopulta on kuin onkin mahdollista ratsastaa tätä hevosta kevyellä kädellä ilman että se kuitenkaan lähtee hallinnasta. Yhteisen sävelen löytyminen voi viedä aikansa, mutta sen löydyttyä Lulun taidot ja potentiaali pääsevät oikeuksiinsa. Tamman isältä on peräisin myöskin Lulun matkaavoittava ja tahdikas askel, ja erityisesti laukka saa kiitosta näyttävyydestään ja helposta työstettävyydestään. Tamma kantaa itsensä luonnostaan ryhdikkäästi, ja parhaimmillaan se onkin upea näky kouluradoilla. Hyppääminen on sen sijaan jätetty vähemmälle, sillä useimmiten homma tuppaa menemään turhaksi kaahailuksi, joka ei ole kovinkaan kivaa ajanvietettä kummallekaan ratsukon osapuolelle. Toisinaan hyppääminen kuitenkin tuo ihan mukavaa vaihtelua arkeen, jos Lulun saa keskittymään kunnolla ja olemaan rentona. Sopivan rentoon vireeseen voi päästä esimerkiksi sopivan pituisella maastolenkillä ennen esteiden hyppäämistä. Maastossa Lulu tuntuu vaihtavan vapaalle, ja se nauttii ihan siitäkin että saa kävellä pitkin ohjin luonnon ääniä kuunnellen.

Meriitit ja saavutukset

Tällä hevosella ei toistaiseksi ole mainittavia saavutuksia.

Parhaat kisatulokset

PKK:n alaiset näyttelyt
PKK 00.00.00 --- luokka tuom. --- (BIS-tuom. ---) 0/0
Kouluratsastuskisat (42 sijoitusta, joista 06 voittoja ja 01 Cup-sijoituksia)
001. KRJ 30.11.08 Elgwir Arabians Int. I 8/113
002. KRJ 27.01.09 Russian Rommel Int. I 7/100
003. KRJ 28.01.09 Piipari Va:A 2/36
004. KRJ 28.01.09 Piipari Int. I 2/26
005. KRJ 01.02.09 Jerry Int. I 2/40
006. KRJ 02.02.09 Jerry Va:A 4/40
007. KRJ 02.02.09 Cecilie Riders He:A 6/50
008. KRJ 03.02.09 Jerry Int. I 3/40
009. KRJ 06.02.09 Cecilie Riders He:A 7/50
010. KRJ 09.02.09 LAC Va:B 6/50
011. KRJ 20.02.09 Russian Rommel Va:A 4/30
012. KRJ 03.12.09 Kisakeskus EP Prix St. Georges 1/29
013. KRJ 22.04.12 Ashcroft Warmbloods Va:A 5/25
014. KRJ 24.04.12 Ashcroft Warmbloods Va:A 2/28
015. KRJ 25.04.12 Duren / KRJ-Cup Va:A 19/202
016. KRJ 21.06.12 Arvolaakso Va:A 6/50
017. KRJ 18.06.12 Koston Suomenhevoset Va:A 3/50
018. KRJ 20.06.12 Koston Suomenhevoset Va:A 6/50
019. KRJ 21.06.12 Praya Sporthorses Int. I 1/40
020. KRJ 24.06.12 Arvolaakso Va:A 3/50
021. KRJ 26.06.12 Arvolaakso Va:A 3/50
022. KRJ 11.07.12 Satulinna Va:A 1/30
023. KRJ 01.07.12 Arvolaakso Va:A 7/50
024. KRJ 02.07.12 Arvolaakso Va:A 3/50
025. KRJ 23.06.12 Elgwir Arabians Va:A 1/73
026. KRJ 01.07.12 KK Bailador Va:A 5/70
027. KRJ 15.07.12 KK Bailador Int. I 1/70
028. KRJ 24.07.12 Yamera Int. I 5/50
029. KRJ 29.07.12 Skurvash Int. I 3/50
030. KRJ 31.07.12 Skurvash Int. I 6/50
031. KRJ 23.08.12 Taavilan Suomenhevoset Va:A 2/60
032. KRJ 24.08.12 Taavilan Suomenhevoset Va:A 5/60
033. KRJ 23.08.12 Kisakeskus Energia Va:A 1/80
034. KRJ 25.08.12 Kisakeskus Energia Va:A 7/80
035. KRJ 27.09.12 Latun talli Va:A 6/40
036. KRJ 16.09.12 Tahti Va:A 5/27
037. KRJ 17.09.12 Tahti Va:A 2/28
038. KRJ 19.09.12 Tahti Va:A 2/30
039. KRJ 01.10.12 Skurvash Int. I 6/50
040. KRJ 29.09.12 Malsamo Va:A 8/100
041. KRJ 05.10.12 Suprant Va:A 6/50
042. KRJ 10.10.12 Oldifion Dressage Prix St. Georges 2/29

Päiväkirja ja kuulumiset

Donec tortor odio, condimentum id euismod et

00. maaliskuuta 2014

Proin bibendum pulvinar enim eu tempor. Donec tortor odio, condimentum id euismod et, faucibus ac lectus. Integer mollis, nibh ac ornare condimentum, sapien tortor tincidunt purus, et fermentum lacus ligula sit amet sem. In aliquam nisi vitae tortor pretium dictum. Integer ut sem sem. Cras a urna dictum, facilisis tellus non, porta dui. Maecenas tempus bibendum urna, eu semper urna dapibus vitae. Duis vitae adipiscing arcu, ut sagittis arcu. Proin id fermentum erat, at malesuada mi. Phasellus id ultrices odio, eget pretium purus.Praesent ut congue metus. In hac habitasse platea dictumst. Vestibulum gravida rutrum sem non ultricies. Etiam ut velit lectus. Quisque eget pulvinar nisl. Nam in dolor sollicitudin, rhoncus odio vel, varius justo. Etiam non imperdiet magna, sed volutpat diam. Nam ullamcorper rhoncus enim non condimentum. Sed bibendum volutpat nunc. Donec a dui a eros sodales ornare vel facilisis erat. Nunc ut nisl cursus, ornare turpis ac, ullamcorper ante.


Donec tortor odio, condimentum id euismod et

00. maaliskuuta 2014

Proin bibendum pulvinar enim eu tempor. Donec tortor odio, condimentum id euismod et, faucibus ac lectus. Integer mollis, nibh ac ornare condimentum, sapien tortor tincidunt purus, et fermentum lacus ligula sit amet sem. In aliquam nisi vitae tortor pretium dictum. Integer ut sem sem. Cras a urna dictum, facilisis tellus non, porta dui. Maecenas tempus bibendum urna, eu semper urna dapibus vitae. Duis vitae adipiscing arcu, ut sagittis arcu. Proin id fermentum erat, at malesuada mi. Phasellus id ultrices odio, eget pretium purus.Praesent ut congue metus. In hac habitasse platea dictumst. Vestibulum gravida rutrum sem non ultricies. Etiam ut velit lectus. Quisque eget pulvinar nisl. Nam in dolor sollicitudin, rhoncus odio vel, varius justo. Etiam non imperdiet magna, sed volutpat diam. Nam ullamcorper rhoncus enim non condimentum. Sed bibendum volutpat nunc. Donec a dui a eros sodales ornare vel facilisis erat. Nunc ut nisl cursus, ornare turpis ac, ullamcorper ante.

Kuvagalleria

Tällä hevosella ei toistaiseksi ole kuvia.