Exxtaacy

VIP MVA Fn, KTK-II
Bailey's Irish Cream holst, 173 cm, prt, EVM Haley's Comet holst, 170 cm, prt, EVM Ordered Steps EVM
Hershey's Kiss EVM
Kasimira holst, 168 cm, rt, EVM King Concert EVM
Paladine EVM
Be My Valentine holst, 167 cm, rn, EVM Ocean Jupiter holst, 175 cm, rnkm, EVM Perfect Note EVM
Perfect Dream EVM
Natiqua holst, 166 cm, rn, EVM Prince Condor EVM
Nimaway EVM
NÄYTÄ/PIILOTA SUKUSELVITYS

Sukuselvitys

ISÄLINJA: EVM (0)
EMÄLINJA: EVM (0)

Exxtaacy polveutuu maineikkaista saksalaisista linjoista. Sen sukutaulusta voi bongata useita kouluratsastuksessa menestyneitä hevosia — joukossa myös yksi olympialaisissa asti kahinoinut ori, joka ei kuitenkaan kyseisissä mittelöissä aikanaan sijoittunut. Exxtaacyn suvusta löytyy tasapainoisesti niin tunnettuja kuin vähän tuntemattomampiakin nimiä, ja kaiken kaikkiaan tamman sukutaulu on oikein mukavaa katseltavaa.

Isä Bailey's Irish Cream oli kookas, 173cm korkea, komean punarautias holstein-ori, joka oli kaikin puolin vaikuttava ja lahjakas kouluratsu. Se kilpaili monta kautta menestyen arvokisoissa saakka, ja jäi sittemmin siitokseen jättäen useita menestyksekkäitä jälkeläisiä. Bailey's Irish Creamin tavaramerkkejä olivat erityisesti sen helppo käsiteltävyys, komeat askellajit ja näyttävät suuret merkit päässä ja jaloissa, joita kaikkia se periytti myös jälkeläisilleen. Bailey's Irish Cream on kantakirjattu II-palkinnolla.

ii. Haley's Comet oli punarautias, 170cm korkea holstein-ori, joka aloitti kilpauransa verrattain myöhään, mutta ylsi siitä huolimatta loistaviin tuloksiin. Se kilpaili useissa arvokisoissa ja sijoittui kahtena eri vuonna Saksan mestaruuskisoissa. Myös siitoksessa se vakuutti jättäen tasaisen hyviä jälkeläisiä, joita löytyy useita kymmeniä.

iii. Ordered Steps oli rautias ja 171cm korkea hyväsukuinen, näyttävä ori, joka kuitenkin luonteensa puolesta oli hieman hankala, ja aluksi sen luonne hankaloitti hieman kilpailemista. Sen jätti vajaat kymmenen varsaa nuorella iällä, jonka jälkeen se ruunattiin, ja ruunauksen seurauksena sen luonne tasoittui sen verran, että se teki lopulta pitkän uran kilpaillen jopa GP-tasolla ja sijoittuen muutamissa arvokisoissakin.

iie. Hershey's Kiss oli nätti punarautias tamma, jolla oli säkäkorkeutta 161cm. Melko pienikokoiselta tammalta löytyy taustaltaan haluttu ja arvostettu suku. Sukutaulunsa ansiosta tamma oli arvokkaampi siitoshevosena kuin kilparatsuna, minkä vuoksi sen oma, vaikkakin ihan menestyksekäs kilpailu-ura, jäi sangen lyhyeksi. Se jätti yhteensä seitsemän varsaa, joista jokainen on kilpaillut vähintään Int. I -tasolla, ja sen jälkeläiset ovat yleisesti olleet hyvin haluttuja niin kilpakentillä kuin siitoksessakin.

ie. Kasimira oli Saksassa syntynyt rautias, 168cm korkea holstein-tamma. Se osoitti isänsä tapaan lahjakkuutensa jo nuorella iällä. Tamma kiersi usealla hyvällä ratsastajalla ennen päätymistään naiselle nimeltä Hertha Grant, jonka ratsuna se saavutti tärkeimmät voittonsa ja sijoituksensa. Tamma jätti yhteensä kolme jälkeläistä, ja se on kantakirjattu hyvin pistein II-palkinnolle.

iei. King Concert oli ruunikko, 168cm korkea holstein-ori, joka myytiin nuorena Yhdysvaltoihin huippuratsastajalle, jonka kanssa se valloitti pian huipputason koulukentät. Ori oli muutamana vuonna mukana jopa mukana maan olympiatiimissä, vaikkei se näissä mittelöissä päässytkään palkintosijoille. Siitoksessa siltä odotettiin paljon, mutta valitettavasti sen jälkeläiset eivät olleet tasaisen hyviä, ja osa niistä päätyikin ihan tavallisiksi harrasteratsuiksi. Niiden joukosta löytyy kuitenkin myös poikkeuksellisen hyviä yksilöitä.

iee. Paladine oli hieno saksalainen tamma, joka kilpaili kouluratsastuksessa ihan mukavasti menestyen Prix St. Georges -tasolla. Onnistuneiden jalostusvalintojen ansiosta sen jälkeläiset ylsivät usein kouluradoilla korkeammalle kuin mihin tamma itse oli yltänyt. Rakenteeltaan tämä rautias tamma oli poikkeuksellisen hyvä, ja se onkin kantakirjattu I-palkinnolla.

Emä Be My Valentine oli ruunikko, 167cm korkea holstein-tamma. Se kilpaili kouluratsastuksessa Int. II-tasolla ympäri Eurooppaa. Tamma teki pitkän ja voitokkaan kisauran, jonka päätteeksi se jätti kaksi varsaa, joista kumpikin on menestynyt vähintään yhtä hyvin kuin se itsekin. Be My Valentine hurmasi myös näyttelytuomarit, ja se on kantakirjattu II-palkinnolla.

ei. Ocean Jupiter oli emänsä varsoista viimeinen. Oli selvää, että ori jatkaisi siitä, mihin sen emä ennen loukkaantumistaan oli jäänyt, ja oriin kisaura alkoikin hyvin valoisissa merkeissä ja ainoastaan parani jatkuessaan. Oikean ratsastajan löydyttyä Ocean Jupiter kilpaili lopulta koulua jopa Int. I -tasolla asti oikein mallikkaasti menestyen. Se jätti muutamia varsoja, joista valtaosa on pärjännyt oikein mukavasti.

eii. Perfect Note oli taitava yleisratsu, joka kilpaili niin koulua kuin esteitäkin Va:A-tasolla ja 130cm radoilla. Ori oli käyttöominaisuuksiltaan erinomainen eikä rakenteensakaan puolesta mitenkään kehno. Se on kantakirjattu III-palkinnolle ja menestyi kisoissa ihan kiitettävästi, vaikka mitään suurempia saavutuksia sen uralle ei mahtunutkaan.

eie. Perfect Dream polveutuu hyvästä koulusuvusta. Se aloitti nuorena kisauransa kouluradoilla lupaavissa merkeissä, mutta yllättävä loukkaantuminen katkaisi sen kisauran. Tamma vietti elämänsä harrasteratsuna, ja sai siinä sivussa yhteensä neljä varsaa.

ee. Natiqua kilpaili muutaman kauden kouluratsastuksessa parhaimmillaan Prix St. Georges -tasolla, eikä sen saavutuksissa ole moitittavaa. Tämäkin tamma teki pääasiallisen uransa siitoshevosena, ja sen jälkeläisnäytöt ovat puhuneet puolestaan.

eei. Prince Condor oli komea musta ori, jolla oli ilmiömäiset liikkeet ja räiskähteleväinen luonne. Ori kilpaili kouluratsastuksessa GP-tasolla, ja starttasi uransa alkuaikoina myös parissa pienessä esteluokassa. Prince Condor on ollut haluttu nimi sukutauluissa, koska ori tunnetaan erinomaisena periyttäjänä. Valitettavasti ori ehti kuitenkin jättää vain muutamia jälkeläisiä, ennen kuin menehtyi ähkyyn verrattaen nuorella iällä.

eee. Nimaway oli ranskassa syntynyt tamma, joka jäi nuorena siitoskäyttöön. Sen vanhempi täyssisar tosin teki hyvin näyttävän uran kouluratsastuksessa, ja Nimawayn jälkeläiset ovat osoittaneet samaa lahjakkuutta kouluradoilla.

Jälkeläiset

# Jälkeläinen Syntynyt Meriitit Isä
001. holst-o. Gotham Dingleberry 07.11.08 ei meriittejä Darkwood Sling
002. holst-t. Gotham Exotica 01.12.08 ei meriittejä Moonraker
003. holst-t. Gotham Evendim 19.12.08 ei meriittejä Amsterdamned
004. holst-t. Narkoozy 23.05.12 ei meriittejä Strobelight
005. holst-o. Exxtremizt 18.07.12 ei meriittejä Bravo GER
006. fwb-o. Ashen Erebos 19.04.13 ei meriittejä Thanatos

Periyttäminen

Yleiset tiedot Muistiinpanot
Rotu: holstein (100%) ei muistiinpanoja
Värigenetiikka: Ee/Aa (punaruunikko)
Maks. kapasiteetti: GP (ko) / 110cm (re) / 110cm (me)
Painotuslaji: kouluratsastus
Luonteenpiirteet
Rohkeus: Taso 6: rohkea (81,2%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
Kuuliaisuus: Taso 6: kuuliainen (85%) Periyttää ominaisuutta vahvasti.
Temperamentti: Taso 5: melko temperamenttinen (69,3%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
Herkkyys: Taso 3: ei kovin herkkä (39,1%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
Älykkyys: Taso 4: normaali (54%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
Taidot
Nopeus: Taso 5: hieman normaalia parempi (60%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
Kestävyys: Taso 4: normaali (51,18%) Periyttää ominaisuutta heikosti.
Hyppykapasiteetti: Taso 4: normaali (49,9%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
Hyppytekniikka: Taso 4: normaali (55%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
Ketteryys: Taso 7: selvästi normaalia parempi (86%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
Liikkeet: Taso 7: selvästi normaalia parempi (91,7%) Periyttää ominaisuutta vahvasti.
Askellajit
Käynti: Taso 6: normaalia parempi (83,8%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
Ravi: Taso 6: normaalia parempi (84%) Periyttää ominaisuutta vahvasti.
Laukka: Taso 6: normaalia parempi (75,6%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
( Arnikan periytymisjärjestelmä virtuaalihevosille, versio 2.0. Lue lisää! )

Luonnekuvaus

Minulle tullessaan Exxtaacylla oli jo takanaan näyttävä kilpailu-ura, ja alusta pitäen oli selvää että viimeistä loppurutistusta lukuunottamatta minun osakseni jäisi nauttia tamman seurasta kotioloissa kilpakenttien sijaan. Kaikeksi onneksi Exxtaacyn, tuttujen kesken Essin, luonne on tähän mitä sopivin. Tamma on energinen, pirteä ja ystävällinen, ja ihmisystävällisyytensä ansiosta jokaisen on helppo toimia sen kanssa. Sen jatkuva energisyys saattaa joskus väsyttää, mutta toisaalta siitä on myös hyötyä monessa asiassa, ja Essi on usein mitä miellyttävin ratsastettava ja hoidettava. Ennen kaikkea se on kuitenkin mitä parhain hevosystävä, sillä tamma kiintyy syvästi ympärillään oleviin ihmisiin, ja jaksaa jatkuvasti muistuttaa kiintymyksestään pienillä suloisilla tavoilla, jotka taatusti saavat hymyn huulille.

Hoidettaessa Essi on leppoisa ja aina touhuamassa jotakin. Milloin kyytiä saavat hoitajan hihansuut, milloin harjapakki, milloin käytävällä tapahtuu jotakin niin mielenkiintoista, että sitä olisi pakko päästä tutkimaan lähemmin. Essi kunnioittaa kuitenkin ihmistä eikä rynni tai töni, ja kevyt käsky menee aina heti perille jos alkaa tuntua siltä, että tamman huomio on liikaa muualla. Helpoimmalla pääsee, kun tamman sitoo kiinni hoitotoimenpiteen ajaksi. Harjatessa Essi usein nuokkuu silmät ummessa ja alahuuli lurpattaen rapsutuksista nauttien. Kaviot tamma nostaa helposti, ja pitää niitä ylhäällä niin pitkään kuin tarpeellista. Tamma on hieman arka korvistaan, joten suitsien laitto aiheuttaa toisinaan ongelmia, mutta satulavyön kiristys ja suojien laitto sujuu rutiinilla ja ilman turhia napinoita. Taluttaessa Essi pitää tarkasti silmällä ympäristöään, ja välillä taluttajan on muistutettava siitä, että kävelytahti pysyy sopivan rauhallisena ja suunta oikeana. Jälleen kevyt muistutus riittää palauttamaan tamman ruotuun. Kuljetus ja matkustaminen ovat Essille kisakenttien konkarina niin tuttua puuhaa, ettei se moisesta jaksa edes korvaansa lotkauttaa. Essi menee traileriin erinomaisen helposti ja matkan aikana rauhoittuu mielellään syömään heiniä. Kisapaikoilla se puhkuu energiaa, eikä juuri ota stressiä vieraistakaan tilanteista.

Ratsastettaessa Essi kuumuu helposti, ja tuppaa paahtaa menemään kuin höyryjuna pidätteistä välittämättä. Kunnon alkuverkka on äärimmäisen tärkeä, jos tamman kanssa haluaa saada jotain ratsastettaessa aikaankin sen sijaan, että homma menisi venkoiluksi. Kuitenkin kun tamman saa keskittymään kaikella sillä puhdilla kulloinkin esillä olevaan asiaan näyttäytyy sen energisyys parhaassa mahdollisessa valossa. Energisyyden lisäksi Essiltä nimittäin löytyy myös kykyä ja taitoa, ja sen työskentely on erinomaista katseltavaa ja lisäksi miellyttävää myös ratsastajalle. Essi hyppää mielellään, mutta esteillä tamman kuumuminen on hankalaa pitää aisoissa, joten hyppääminen on jätetty vähemmälle ja vain piristäväksi vaihteluksi silloin tällöin. Tamma hyppää kuitenkin ihan näppärällä tekniikalla, ja vauhtia ei ainakaan puutu. Kouluratsastus on Essin varsinaisia heiniä, ja tamma taitaakin kouluratojen kiemurat peräti GP-tasolle asti. Essillä on perushyvät askellajit joita on helppo työstää, ja sillä tuntuu olevan luontainen rytmitaju, joka tekee sen liikkeistä tahdikkaat ja näyttävät. Essi jaksaa pitkiäkin koulutreenejä väsymättä, ja usein se puhkuu energiaa ja jaksamisenhalua vielä treenin loputtuakin. Myös maastossa Essi viihtyy, ja laukkapätkät ovat sen ehdottomia suosikkeja.

Saavutukset ja meriitit

VIP MVA Fn -arvonimi myönnetty 01.05.13

Kantakirjattu II-palkinnolla (76,5%) PKK:n 35. KTK-tilaisuudessa 28.02.13

"Hyvät leimat. Pienehkö pää, hieman massava olemus. Lihakseton kaula. Hyvä, lihaksikas takaosa. Selkeä, hyvinmuodostunut säkä. Toteutus kaunis, yksityiskohtia voisi olla enemmänkin, mutta kontrasti ja siisteys ovat kunnossa."

"Kaikenkaikkiaan sopusuhtainen ja kaunis hevonen, tammaleima hyvä ja rotuleimakin on ok. Ylälinja ehkä aavistuksen verran lyhyehkö."

"Kaunis pää, hieman pienet silmät. Hyvä kaula. Runko näyttää ensisilmäyksellä hieman pitkältä, mutta tamma on mittasuhteiltaan on sopivasti korkeuttaan pidempi. Hyvä säkä, selkä, lanne ja lautanen. Hyvä etuosa ja hyväasentoiset etujalat, joissa hieman pitkät sääret. Hyvä takaosa, koivet saisivat olla hieman lihaksikkaammat. Pitkät sääret, vasemmassa takajalassa hieman pysty vuohinen. Hyvät leimat, saisi olla hieman lihaksikkaammasa kunnossa. Todella kaunis tamma. Mukavan yksinkertainen väritystyyli."

"Kauniin värityksen ja hyvän tammaleiman omaava hevonen, jolla hieman ryhditön olemus. Syvä pitkä runko, lievästi vento selkä. Kaula ok, kaunis pää mutta ehkä piirun verran isot korvat. Etujaloissa vennot vuohiset, vtj kinnerpahka, jalka-asennot muutoin ok. Suuri takaosa, hieman laskeva lautanen, häntä kiinnittynyt ylös. Kaunista väritystä, rotuleimakin hyvä."

Parhaat kisatulokset

Näyttelyt
PKK 15.04.12 Vecno Stud Puoliveritammat tuom. Latu EO-sert
PKK 15.04.12 Graywood Ranch Muut tammat tuom. Anne EO-sert
PKK 20.04.12 Kilva JK Hevostammat tuom. Chao HY
PKK 29.07.12 Artsin Ravitalli Hevostammat tuom. Minna HY
PKK 30.08.12 Seppele Hevostammat tuom. Anne BIS1 KTK-sert
PKK 16.09.12 Mel Seren Muut tammat tuom. Nica EO-sert
PKK 20.09.12 Vecno Stud Hevostammat tuom. Elisa EO-sert
PKK 14.10.12 Vecno Stud Hevostammat tuom. Latu BIS4 EO-sert
PKK 20.10.12 Viikinkiratsut Hevostammat tuom. Chao HY
PKK 20.11.12 Lumos Park Puoliveritammat tuom. Elisa EO-sert
PKK 28.11.12 Duán Stable Muut hevostammat tuom. Possiikeri EO-sert
PKK 10.01.13 Lumos Park Puoliveritammat tuom. Latu EO-sert
PKK 04.02.13 Lumos Park Puoliveritammat tuom. Chao HY
PKK 06.02.13 Latun Talli Lämminveriset tammat tuom. Elisa BIS1 KTK-sert
Kouluratsastuskisat (49 sijoitusta, joista 08 voittoja ja 00 Cup-sijoituksia)
001. KRJ 24.11.08 Hämypuro He:C 2/50
002. KRJ 28.11.08 Devilish Dressagemasters Int. I 3/36
003. KRJ 28.11.08 Roxbury Va:B 4/36
004. KRJ 30.11.08 Koulukilpailukeskus GP 6/100
005. KRJ 01.12.08 Roxbury Va:A 4/36
006. KRJ 02.12.08 Devilish Dressagemasters Int. I 1/33
007. KRJ 02.12.08 Roxbury Va:A 1/36
008. KRJ 02.12.08 ROWDY He:B 1/50
009. KRJ 03.12.08 ROWDY He:B 7/50
010. KRJ 04.12.08 Belvine Va:A 7/81
011. KRJ 04.12.08 Braydén He:B 3/30
012. KRJ 04.12.08 Braydén He:A 3/30
013. KRJ 04.12.08 Braydén He:C 5/30
014. KRJ 06.12.08 KK Orion He:C 2/27
015. KRJ 06.12.08 KK Orion He:B 2/26
016. KRJ 06.12.08 Rightly Warmbloods Va:A 6/90
017. KRJ 07.12.08 Jerry He:C 1/50
018. KRJ 07.12.08 Timjami GP 3/60
019. KRJ 07.12.08 Koulukilpailukeskus Int. II 3/80
020. KRJ 08.12.08 Shadow Va:A 6/61
021. KRJ 09.12.08 Uniruutu He:B 3/25
022. KRJ 09.12.08 Hiljaisuus He:C 1/40
023. KRJ 09.12.08 Hiljaisuus He:A 5/39
024. KRJ 09.12.08 Gotham Warmbloods Va:B 3/50
025. KRJ 09.12.08 Gotham Warmbloods Va:A 2/50
026. KRJ 10.12.08 Uniruutu He:B 5/25
027. KRJ 10.12.08 Harbowton Va:B 4/35
028. KRJ 11.12.08 Stall Magnus Va:B 8/124
029. KRJ 11.12.08 KK Door Away Int. I 2/38
030. KRJ 11.12.08 Gotham Warmbloods Va:A 5/50
031. KRJ 12.12.08 Jerry He:C 5/50
032. KRJ 13.12.08 Koulukilpailukeskus Int. II 1/80
033. KRJ 14.12.08 Prize Team He:A 4/58
034. KRJ 14.12.08 O'Polo Warmbloods Int. II 4/64
035. KRJ 14.12.08 Heijastus Va:B 4/24
036. KRJ 14.12.08 Stall Magnus Va:B 9/124
037. KRJ 15.12.08 Jewel Pony Riders Int. I 4/34
038. KRJ 15.12.08 O'Polo Warmbloods GP 7/64
039. KRJ 17.12.08 Roxbury Va:B 1/36
040. KRJ 18.12.08 Koulukilpailukeskus Va:A 6/85
041. KRJ 18.12.08 Roxbury Va:B 5/36
042. KRJ 19.12.08 Koulukilpailukeskus Va:A 2/85
043. KRJ 20.12.08 Koulukilpailukeskus Int. I 1/85
044. KRJ 21.12.08 Koulukilpailukeskus Va:A 2/85
045. KRJ 22.12.08 Koulukilpailukeskus Int. II 2/85
046. KRJ 29.12.08 Kisakeskus EP GP 3/56
047. KRJ 02.05.08 Satulinna GP 3/40
048. KRJ 14.06.08 Cheval Delamer GP 5/40
049. KRJ 24.09.15 KRJ Champions 2015 KRJ Senior Champion (KN Special 2009) 8/72

Päiväkirja ja kuulumiset

Exxtaacy kantakirjattu II-palkinnolla

28. helmikuuta 2013 / kuulumisia

Kantakirjaustilaisuudesta jäi käteen hieno II-palkinto prosentein 76,5%. Kantakirjalausunnossa tuomarit antoivat paljon kehuja Essin rotu- ja tammaleimoista, lisäksi tammaa kehuttiin useamman kerran kauniiksi niin värityksensä kuin yleisolemuksensakin puolesta. Pientä huomautettavaa toki löytyi, mm. jalka-asennoista. Olemme tähän palkintoon tyytyväisiä ja tulevaisuudessa suuntaamme vielä KRJ:n ja YLA:n laatuarvosteluihin.


Exxtaacy kävi piipahtamassa KRJ Champions 2015 -kisoissa

25. syyskuuta 2015 / kuulumisia

Exxtaacy otti osaa kouluratsastusjaoksen järjestämiin KRJ Champions -kisoihin. Senioriluokkaan ilmoitettu tamma nappasi nelipäiväisten kisojen ensimmäisenä päivänä KN Special 2009 -luokasta hienon kahdeksannen sijan, mutta karsiutui seuraavana päivänä täpärästi kilpailusta.

Exxtaacyn orijälkeläinen, Ashen Erebos, sen sijaan toi emälleen kunniaa yltämällä samoissa kisoissa nuorten luokan kärkisijalle kolmantena kisapäivänä, ja vaikka ori ei lopulta yltänytkään finaalissa palkintosijoille, kertoo tämä sijoitus varsin hyvää Exxtaacyn taipumuksesta periyttää kouluhevosen lahjojaan myös jälkeläisillensä.

Kuvagalleria

Tällä hevosella ei ole vielä muita kuvia.

Ikääntyminen

01-vuotias: 25.09.08
02-vuotias: 25.11.08
03-vuotias: 25.01.09
04-vuotias: 25.03.09
05-vuotias: 25.05.09
06-vuotias: 25.07.09
07-vuotias: 25.01.10
08-vuotias: 25.06.10
09-vuotias: 25.01.11
10-vuotias: 25.12.11
11-vuotias: 25.02.11
12-vuotias: 25.04.11
13-vuotias: 25.06.11
14-vuotias: 25.08.11
15-vuotias: 25.12.11
16-vuotias: 25.02.12
17-vuotias: 25.06.12
18-vuotias: 25.08.12
19-vuotias: 25.08.13
20-vuotias: 25.08.14
21-vuotias: 25.08.15
22-vuotias: 00.00.00
23-vuotias: 00.00.00
24-vuotias: 00.00.00
25-vuotias: 00.00.00
26-vuotias: 00.00.00
27-vuotias: 00.00.00
28-vuotias: 00.00.00

Ikääntymisinfo

Tämä hevonen ikääntyy satunnaisesti oman ikääntymissysteemin mukaan. Käytännössä siis se ikääntyy silloin kun katsotaan tarpeelliseksi, ja pysyy halutun ikäisenä niin kauan kuin siihen on tarve. Jos hevosen ikääntymistä ei ole syystä tai toisesta tarpeen nopeuttaa tai hidastaa, ikääntyy se yhden virtuaalivuoden kuudessa IRL-kuukaudessa. Nopeimmillaan hevonen ikääntyy yhden virtuaalivuoden noin kahdessa IRL-kuukaudessa, hitaimmillaan reaaliaikaisesti.