Planiza

VH00-021-9892, #PKK378
tamma, trakehner, tummanruunikko, 167 cm
syntynyt 10.04.2005 Saksassa, 16-vuotias

koulupainotteinen
Int. II (ko) / 100 cm (re) / 90 cm (me)

tuonut Virtuaalitalli Ionic
omistaa Arnika VRL-01371

virtuaalihevonen / a SIM-game horse
VIP MVA Fn, KTK-I

Luonnekuvaus

Sähäkkä ja kuuma Planiza saapui minulle Saksan-tuontina Virtuaalitalli Ionicin kautta ollessaan nelivuotias. Niinkin nuorena se oli jo äärimmäisen lahjakas ja lupaava kouluratsun alku, eikä vähiten sen vuoksi, että sen askellajit ovat luonnostaan sanalla sanoen loistavat. Rauhalliset mutta määrätietoiset otteet ovat kaikki kaikessa, mikäli tämän tamman kanssa haluaa tulla toimeen. Planizan ystävyyden saavuttaminen ei käy aivan käden käänteessä, mutta kun tamman kanssa viimein ollaan sinut, se on mitä erinomaisin ratsu ja ystävä.

Hoidettaessa Planiza saattaa toisinaan olla hiukan äksy varsinkin vieraampia ihmisiä kohtaan. Sillä on tapana näyttää nyrpeää naamaa ja olla näykkäisevinään jos jokin asia ei ole sen mieleen. Tamman kanssa pidempään tekemisissä olleet kuitenkin tietävät ettei tätä kannata säikähtää, sillä tamma ei tiettävästi ole koskaan oikeasti purrut ketään, kunhan vain osoittaa mieltään. Tammalla on kuitenkin hyvät ja huonot päivänsä, ja hyvinä päivinään se voi nuokuskella kaikessa rauhassa silmät puoliummessa harjauksesta nauttien, kun taas huonoina päivinä taas saa varautua ties millaisiin mielenilmauksiin. Planiza on herkkä vatsastaan, ja mahanalusta harjatessa se luimistelee, näykkii ilmaa ja toisinaan saattaa ryhtyä steppaamaan sinne tänne välttääkseen tämän inhoamansa toimenpiteen. Siksi olisi hyvä pitää tamma hoidettaessa kiinni. Satulavyön kiristys on toinen asia, johon Planiza suhtautuu pitkin hampain, ja tätäkin tehdessä saa varautua tamman kiukutteluun. Noin muuten mitään ongelmia ei tamman kanssa esiinny. Vedellä läträilystäkin Planiza pitää varsinkin kesähelteillä, ja yleisesti ottaen se on tutun ihmisen kanssa ihan mukava hoidettava. Taluttaessa Planiza pyrkii usein kirimään vauhtia ja porhaltamaan taluttajasta ohi. Aloillaan seisominen saattaa tuottaa ongelmia sekin, kun tamma niin paljon mieluummin vain huiskisi menemään. Rauhallisesti paikoillaan odottelu vaatii paljon taitavaa suostuttelua ja päättäväisyyttä taluttajan taholta, mutta onnistuu yleensä kyllä loppujen lopuksi.

Ratsuna Planiza on pirteä, eteenpäinpyrkivä ja helposti kuumuva. Sillä on näyttävät, tahdikkaat askeleet ja hyvä ryhti. Se tottelee hyvin pieniäkin apuja ja on tutuksi ja luotettavaksi tuntemansa ratsastajan kanssa muuhun luonteensa nähden hämmästyttävän kuuliainen, minkä lisäksi se on nopea oppimaan. Joskus Planiza ei malttaisi olla aloillaan sen aikaa, että ratsastaja pääsisi selkään, ja silloin saatetaan tarvita joku avulias pitelemään tammaa paikoillaan. Toisinaan on hyvä antaa tamman päästellä höyryjä etukäteen, että se jaksaisi paremmin keskittyä ratsastajan antamiin tehtäviin sen sijaan että valtava energisyys purkaantuisi kaahailuna ja pukitteluna. Kuten jo sanottu, tamman askellajit ovat erinomaiset. Niitä on helppo työstää ja lisäykset sun muut sujuvat esimerkillisesti. Kun tamma on keskittynyt kaikella tarmollaan ratsastukseen, se on parhaimmillaan todella upea näky, ja jos kilpailuissa tamman saa kanavoitua tähän tilaan, on voitto miltei varma. Planiza myös hyppää ihan mukavasti, mutta kuumenee esteillä sen verran, että hyppääminen on jätetty vähemmälle. Maastossa Planiza on luotettava ja peloton ratsu, se ei luultavasti säikähtäisi edes kohti juoksevaa norsulaumaa.

ISÄLINJA: EVM (0)
EMÄLINJA: EVM (0)

Sukutaulu

Placebo trak, 168 cm, mrn, EVM Plagiator trak, 172 cm, m, EVM Aviator EVM
Plagueda EVM
Drastich trak, 165 cm, trn, EVM Friedrich von Eiche EVM
Drama II EVM
Melancholie trak, 164 cm, rn, EVM Herzog Theodor trak, 167 cm, trn, EVM Herzog Salieri EVM
Thalia EVM
Pikdame II trak, 166 cm, trn, EVM Picador EVM
Dame Lynn EVM

Sukuselvitys

Planizan suku on hyvin pitkälle koulupainotteista ja erityisesti isän puoleisesta suvusta löytyykin useita loistavasti menestyneitä kouluratsuja. (Sukuselvitys kesken.)

Isä Placebo saavutti nopeasti menestystä, ja sen kilpauran huippuhetkiin kuului muunmuassa toinen sija maansa mestaruuskisoissa. Valitettavasti oriin elämä loppui liian varhain vakavan tapaturman vuoksi eikä se ehtinyt jättää kuin muutamia jälkeläisiä.

ii. Plagiator tunnettiin loistavista askellajeistaan, joita se periytti hienosti myös jälkeläisilleen. Ori oli kuitenkin hankala ratsastettava, ja ehkä tästäkin syystä sen menestys kilpailuissa ei ollut ihan sitä mitä olisi toivottu.

iii. Aviator oli saksalainen huippuori, joka aloitti kisauransa pienissä esteluokissa, mutta siirtyi myöhemmin kouluratsastukseen, jossa se ylsikin GP-tasolle asti. Ori oli hyvin suosittu siitoksessa, ja se jätti pitkälti yli 100 jälkeläistä.

iie. Plagueda oli melko vaatimattomasta suvusta ponkaissut tähti, joka kilpaili kouluratsastuksessa Int. II -luokissa monen vuoden ajan, ennen kuin siirtyi siitokseen ja jätti muutamia oikein mukavia jälkeläisiä.

ie. Drastich kilpaili korkeatasoisissa koulukisoissa GP-luokkia ja sijoittui miltei joka kisassa. Sen siitosuralta odotettiin paljon, mutta kävi ilmi, että syystä tai toisesta sen jälkeläiset eivät vaikuttaneet perineen emänsä ilmiömäisiä kykyjä. Toivo olikin jo miltei menetetty, kunnes yllättäen tamman viimeinen varsa, ori Placebo, rupesi täyttämään näitä odotuksia tamman muidenkin jälkeläisten edestä.

iei. Friedrich von Eiche oli koulupainotteinen ori, joka aloitti kisauransa verrattain myöhään, mutta ehti silti osallistua muutamiin arvokisoihin uransa aikana GP-tasolla, ja uran kohokohtana voidaan pitää toista sijaa Saksan mestaruuskisoissa.

iee. Drama II oli nimensä veroinen, ja hankalan luonteensa vuoksi se ei juurikaan kilpaillut. Sen jälkeläiset tosin olivat poikkeuksetta erinomaisia kisatykkejä, jotka menestyivät kiitettävästi Saksassa ja maailmalla.

Emä Melancholie keräsi kokoon ihan kiitettävän määrän sijoituksia. Eniten tamma kuitenkin vaikutti jalostuksessa, ja sen jälkeläiset tunnettiin yleisesti paitsi hyvästä rakenteestaan myös kapasiteetikkaina kouluratsuina.

ei. Herzog Theodorista oli tarkoitus tulla esteratsu, mutta jalkavaivojen vuoksi esteet saivat jäädä ja oriilla ryhdyttiin kilpailemaan sen sijaan koulua. Ori taisi koulukiemurat vaativaan B:hen asti ihan ja menestyikin ihan mukavasti. Sen jälkeläiset menestyivät tasaisesti niin koulussa kuin esteilläkin.

eii. Herzog Salieri oli näyttävä ja lahjakas ori, joka kilpaili monta kautta estekisoissa joka 160cm radoilla. Pitkän ja menestyksekkään uransa jälkeen ori siirtyi siitokseen, ja se on myös kantakirjattu II-palkinnolla.

eie. Thalia polveutuu menestyneestä estesuvusta, muttei itse kilpaillut, vaan oli koko ikänsä siitoshevosena. Tamman jälkeläiset tunnetaan hyvätasoisina ja taitavina, ja niille on kertynyt menestystä paitsi esteratsastuksessa, myös kouluratsastuksen parissa.

ee. Pikdame II oli rakenteensa puolesta erikoisen hyvä ja se meni koulua vaativaan A:han asti, mutta kilpailuissa se ei juurikaan säväyttänyt. Useat tamman jälkeläisistä pärjäsivät kuitenkin kilpakentillä emäänsä paremmin.

eei. Picador oli hyvästä suvusta polveutuva kouluori, joka olisi varmaan päässyt kisaurallaan pitemmälle, jos omistaja olisi ollut motivoituneempi. Ori kilpaili muutamaan otteeseen, mutta pääasiassa se oli harrasteratsuna, ja jätti muutaman hyvän jälkeläisen ennen kuin se ruunattiin.

eee. Dame Lynn oli II-palkinnolla kantakirjattu hieno tamma, jolta löytyy kisatuloksia Int. II -tasolta. Tammalta odotettiin paljon siitoksessa, mutta pahaksi onneksi tiineytymisen kanssa oli ongelmia. Lopulta, jo vanhemmalla iällä, Dame Lynn onnistui jättämään yhden ainoan varsan.

Jälkeläiset

001. trak-t. Fiorenza LUX synt. 06.11.07 ei meriittejä i. Devriet GER
002. trak-t. Demelza ACT synt. 01.11.12 ei meriittejä i. FLY Lumiére
003. trak-o. Eschehofs Phoenix synt. 09.03.13 ei meriittejä i. Meisterhaft
004. trak-t. Eschehofs Phoebe synt. 03.11.13 ei meriittejä i. Heartbreaker II
005. trak-t. Eschehofs Prima synt. 17.10.15 ei meriittejä i. Silber

Periyttäminen

Yleiset tiedot Muistiinpanot
Rotu: trakehner (100%) ei muistiinpanoja
Genotyyppi: EE/Aa
Maks. kapasiteetti: Int. II (ko) / 120cm (re) / 110cm (me)
Vahvin laji: kouluratsastus
Luonteenpiirteet
Rohkeus: Taso 6: rohkea (84,7%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
Kuuliaisuus: Taso 3: melko hankalasti käsiteltävä (29,3%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
Temperamentti: Taso 5: melko temperamenttinen (70,19%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
Herkkyys: Taso 6: herkkä (78,5%) Periyttää ominaisuutta vahvasti.
Älykkyys: Taso 5: melko älykäs (58,2%) Periyttää ominaisuutta vahvasti.
Taidot
Nopeus: Taso 4: normaali (49,9%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
Kestävyys: Taso 4: normaali (54%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
Hyppykapasiteetti: Taso 5: hieman normaalia parempi (59%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
Hyppytekniikka: Taso 4: normaali (53,8%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
Ketteryys: Taso 6: normaalia parempi (81,8%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
Liikkeet: Taso 6: normaalia parempi (84,91%) Periyttää ominaisuutta vahvasti.
Askellajit
Käynti: Taso 5: hieman normaalia parempi (60%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
Ravi: Taso 6: normaalia parempi (82,1%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
Laukka: Taso 6: normaalia parempi (84%) Periyttää ominaisuutta vahvasti.
( Arnikan periytymisjärjestelmä virtuaalihevosille, versio 2.0. Lue lisää! )

Meriitit ja saavutukset

VIP MVA Fn -arvonimi myönnetty 09.08.07
Kantakirjattu I-palkinnolla (80.23%)
(Kantakirjaus ja arvonimi saatu rakennekuvan vanhalla versiolla.)

Parhaat kisatulokset

PKK:n alaiset näyttelyt

PKK 25.05.07 Pythagora Hevostammat tuom. Veera BIS2 KTK-sert
PKK 21.06.07 Pythagora Hevostammat tuom. Heli L. BIS1 KTK-sert
PKK 05.07.07 Vintage Chick Hevostammat tuom. Jonna K. BIS2 KTK-sert
PKK 10.07.07 Chippewa Falls Hevostammat tuom. Jonna K. EO-sert

Kouluratsastuskisat (43 sijoitusta, joista 07 voittoja ja 02 Cup-sijoituksia)

001. KRJ 17.05.06 FSRa Va:A 2/50
002. KRJ 05.06.06 Kaviopolun Ratsastuskeskus Va:A 1/45
003. KRJ 21.07.06 FSRa Va:A 6/50
004. KRJ 22.08.06 FSRa Va:A 3/50
005. KRJ 28.08.06 Kiemura Va:B 1/40
006. KRJ 01.09.06 Chippewa Falls Va:B 6/40
007. KRJ 27.09.06 Fuzzez Ponies Va:B 3/91
008. KRJ 28.09.06 Riimula Riders Int. II 1/20
009. KRJ 21.10.06 Lune Vere Int. I 4/39
010. KRJ 19.02.07 yt Valantin Va:A 7/55
011. KRJ 27.02.07 Splendour Estate Va:A 2/45
012. KRJ 20.03.07 Privé Int. I 2/86
013. KRJ 23.03.07 Privé Int. I 6/78
014. KRJ 25.03.07 Amaya Int. I 1/50
015. KRJ 25.03.07 Fliphen Valoir Kür: Int. I 3/67
016. KRJ 25.04.07 Duren / KRJ-Cup Int. I 3/149
017. KRJ 02.05.12 Satulinna Int. I 2/39
018. KRJ 20.06.12 Praya Sporthorses Int. I 4/40
019. KRJ 21.06.12 Praya Sporthorses Int. I 6/40
020. KRJ 02.07.12 KK Bailador Int. I 8/70
021. KRJ 04.07.12 KK Bailador Int. II 6/70
022. KRJ 21.06.12 Stemman Ratsastajat Int. I 1/34
023. KRJ 21.06.12 Stemman Ratsastajat Int. II 5/31
024. KRJ 07.07.12 Skurvash Int. I 4/50
025. KRJ 09.07.12 Skurvash Int. II 6/50
026. KRJ 10.07.12 Skurvash Int. I 6/50
027. KRJ 11.07.12 KK Bailador Int. II 7/70
028. KRJ 13.07.12 KK Bailador Int. I 5/70
029. KRJ 13.07.12 KK Bailador Int. II 6/70
030. KRJ 14.07.12 KK Bailador Int. I 2/70
031. KRJ 15.07.12 KK Bailador Int. I 4/70
032. KRJ 18.07.12 Skurvash Int. II 3/50
033. KRJ 19.07.12 Skurvash Int. I 6/50
034. KRJ 20.07.12 Yamera Int. I 4/50
035. KRJ 27.07.12 Skurvash Int. II 7/50
036. KRJ 29.08.12 Bairdon / KRJ-Cup Int. II 2/203
037. KRJ 20.09.12 Venice Int. II 4/40
038. KRJ 16.09.12 Tahti Int. I 1/30
039. KRJ 17.09.12 Tahti Int. II 5/30
040. KRJ 20.09.12 Tahti Int. II 4/30
041. KRJ 21.09.12 Tahti Int. II 1/30
042. KRJ 22.09.12 Takkura Int. I 3/30
043. KRJ 28.09.12 Venice Int. II 2/40

Päiväkirja ja kuulumiset

Donec tortor odio, condimentum id euismod et

00. maaliskuuta 2014

Proin bibendum pulvinar enim eu tempor. Donec tortor odio, condimentum id euismod et, faucibus ac lectus. Integer mollis, nibh ac ornare condimentum, sapien tortor tincidunt purus, et fermentum lacus ligula sit amet sem. In aliquam nisi vitae tortor pretium dictum. Integer ut sem sem. Cras a urna dictum, facilisis tellus non, porta dui. Maecenas tempus bibendum urna, eu semper urna dapibus vitae. Duis vitae adipiscing arcu, ut sagittis arcu. Proin id fermentum erat, at malesuada mi. Phasellus id ultrices odio, eget pretium purus.Praesent ut congue metus. In hac habitasse platea dictumst. Vestibulum gravida rutrum sem non ultricies. Etiam ut velit lectus. Quisque eget pulvinar nisl. Nam in dolor sollicitudin, rhoncus odio vel, varius justo. Etiam non imperdiet magna, sed volutpat diam. Nam ullamcorper rhoncus enim non condimentum. Sed bibendum volutpat nunc. Donec a dui a eros sodales ornare vel facilisis erat. Nunc ut nisl cursus, ornare turpis ac, ullamcorper ante.


Donec tortor odio, condimentum id euismod et

00. maaliskuuta 2014

Proin bibendum pulvinar enim eu tempor. Donec tortor odio, condimentum id euismod et, faucibus ac lectus. Integer mollis, nibh ac ornare condimentum, sapien tortor tincidunt purus, et fermentum lacus ligula sit amet sem. In aliquam nisi vitae tortor pretium dictum. Integer ut sem sem. Cras a urna dictum, facilisis tellus non, porta dui. Maecenas tempus bibendum urna, eu semper urna dapibus vitae. Duis vitae adipiscing arcu, ut sagittis arcu. Proin id fermentum erat, at malesuada mi. Phasellus id ultrices odio, eget pretium purus.Praesent ut congue metus. In hac habitasse platea dictumst. Vestibulum gravida rutrum sem non ultricies. Etiam ut velit lectus. Quisque eget pulvinar nisl. Nam in dolor sollicitudin, rhoncus odio vel, varius justo. Etiam non imperdiet magna, sed volutpat diam. Nam ullamcorper rhoncus enim non condimentum. Sed bibendum volutpat nunc. Donec a dui a eros sodales ornare vel facilisis erat. Nunc ut nisl cursus, ornare turpis ac, ullamcorper ante.

Ikääntyminen

01-vuotias: 10.06.05
02-vuotias: 10.08.05
03-vuotias: 10.12.05
04-vuotias: 10.06.06
05-vuotias: 10.12.06
06-vuotias: 10.04.07
07-vuotias: 10.04.08
08-vuotias: 10.04.09
09-vuotias: 10.04.10
10-vuotias: 10.04.11
11-vuotias: 10.04.12
12-vuotias: 10.04.13
13-vuotias: 10.04.14
14-vuotias: 10.04.15
15-vuotias: 10.10.15
16-vuotias: 10.04.16
17-vuotias: 00.00.00
18-vuotias: 00.00.00
19-vuotias: 00.00.00
20-vuotias: 00.00.00
21-vuotias: 00.00.00
22-vuotias: 00.00.00
23-vuotias: 00.00.00
24-vuotias: 00.00.00
25-vuotias: 00.00.00
26-vuotias: 00.00.00
27-vuotias: 00.00.00
28-vuotias: 00.00.00

Ikääntymisinfo

Tämä hevonen ikääntyy satunnaisesti oman ikääntymissysteemin mukaan. Käytännössä siis se ikääntyy silloin kun katsotaan tarpeelliseksi, ja pysyy halutun ikäisenä niin kauan kuin siihen on tarve. Jos hevosen ikääntymistä ei ole syystä tai toisesta tarpeen nopeuttaa tai hidastaa, ikääntyy se yhden virtuaalivuoden kuudessa IRL-kuukaudessa. Nopeimmillaan hevonen ikääntyy yhden virtuaalivuoden noin kahdessa IRL-kuukaudessa, hitaimmillaan reaaliaikaisesti.