Shamaron ox

VH00-003-4963, #PKK343
tamma, arabialainen täysiverinen, rautiaankimo, 155 cm
syntynyt 03.09.2004 Yhdysvalloissa, 16-vuotias

koulupainotteinen
He:A (ko) / 80 cm (re) / 60 cm (me)

tuonut Arnika
omistaa Arnika VRL-01371

virtuaalihevonen / a SIM-game horse
VIP MVA Fn, KTK-II

Luonnekuvaus

Shamaron, kaunis kimo arabitamma suurine, tummine silmineen ja silkkisine jouhineen tunnetaan laajalti tallin väen ja vieraidenkin keskuudessa yhdesta tietystä ominaisuudestaan, nimittäin vihaisesta ja hankalasta luonteestaan. Ei oikeastaan ole ihme, että tammalle on tällainen maine kehittynyt — kääntäähän se korvansa luimuun aina lähestyttäessä, ja jokainen on nähnyt tai ainakin kuullut juttuja siitä, kuinka se tarhamatkalla nousi pystyyn tai tuosta vain heitti ratsastajan selästään.

Tosiasiassa Shamaron ei tätä nykyä juurikaan ole saamansa maineen arvoinen. Kyllähän se yhä luimii, mutta vuosien saatossa on tapahtunut valtavaa kehitystä. Meille saapuessaan Shamaronin käytös oli monin kerroin hankalampaa kuin nykyään; se oli arvaamaton, vihainen ja hermostunut. Kesti viikkoja, ennen kuin se lakkasi säpsymästä joka kerta kun sen karsinan ohi kuljettiin, ja miltei vuosi ennen kuin se ensimmäistä kertaa tervehti tallin väkeä korviaan höristäen. Alun perin Shamaronin käsittely oli uskottu vain harvoille ja valituille, mutta nykyään tamman luottamus ihmsiä kohtaan on palannut siinä määrin, että sen kanssa tulevat muutkin toimeen. Vaikka joitakin piirteitä hankalasta menneisyydestä on yhä nähtävissä, ei Shamaron enää vuosiin ole ollut mitenkään mahdoton tapaus.

Harjatessa on Shamaronin karsinan ovi parasta pitää suljettuna. Ei siksi, että tammalla olisi taipumuksia karkailuun, vaan siitä syystä, että se tällä tavoin yleensä kiinnittää vähemmän huomiota sen karsinan ohi kulkeviin ihmisiin ja hevosiin. Kun ovi on kiinni, Shamaron ainoastaan luimistaa korvansa siksi aikaa kunnes ohikulkija on mennyt menojaan sen sijaan, että jatkuvasti kyttäisi ovella irvistelemässä pitääkseen toivomattomat vieraat varmasti loitolla. Saadessaan tällä tavoin olla vapaana karsinassaan Shamaron on lisäksi paljon rentoutuneempi ja nauttii harjauksesta enemmän, vaikkei touhu sen mitään lempipuuhaa olekaan. Liian voimakkaita sekä myöskin liian köykäisiä ja kutittavia otteita Shamaron protestoi, herkkä kun on. Kavioiden puhdistaminen sujuu, kun ote kaviosta on tarpeeksi napakka, muussa tapauksessa Shamaron pyrkii laskemaan jalkansa takaisin alas. Samoin käy, jos toimitus tuntuu tammasta kestävän turhan kauan. Varusteiden laitto tuotti alkujaan rutkasti ongelmia, mutta nykyään tamma jo suhtautuu asiaan rauhallisesti. Taluttaessa pätee sama nyrkkisääntö kuin tamman kanssa muutenkin: kun ihminen on tuttu, ei ongelmiakaan juuri esiinny. Pystyyn nousemista, josta aikaisemmin mainittiin, tapahtui muutamaan otteeseen tamman ensimmäisinä kuukausina tallilla, ja syy siihen oli sama kuin tamman muullakin uhittelulla: se tiesi tällä tavalla pelottelevansa ei-toivotut ihmiset tiehensä. Nykyään Shamaron ei koe tällaista tarpeelliseksi, joten se käyttäytyy yleensä mallikkaasti ja menee sinne minne pitääkin.

Ratsastettaessa Shamaron on herkkä ja haastava. Se reagoi todella pieniin apuihin, mutta protestoi liian ronskeja otteita saman tien pukittamalla. Tätä pahaa tapaa emme ole saaneet kitkettyä kokonaan pois, ja tästä syystä on varottava, ettei vahingossa tule käyttäneeksi liian voimakkaita apuja. Toisaalta sitten kun tämän todella kevyen ratsastustavan on saanut omaksuttua, Shamaronilla ratsastaminen on todella mahtava kokemus; parhaassa tapauksessa tamma todellakin tuntuu reagoivan jo pelkkään ajatukseen! Shamaronin kanssa ollaan painotettu erityisesti kouluratsastukseen, sillä se tuntuu olevan tammalle mieluista touhua. Kun yhteistyö ratsastajan kanssa pelaa, Shamaron on parhaimmillaan todella hieno näky kouluradoilla. Hyppäämiseen se sen sijaan suhtautuu yleensä aika pitkin hampain. Toisinaan se innostuu hyppäämisestä hetkeksi, mutta noin yleensä touhu ei sitä paljoa kiinnosta. Se saattaa hidastaa raviin juuri ennen hyppyä tai yksinkertaisesti vain kiertää koko esteen. Maastoon ei Shamaronin kanssa uskallettu lähteä ensimmäisinä vuosina ollenkaan, mutta kun siihen lopulta rohkaistuttiin, saatiin huomata, että Shamaron on innokas ja reipas maastoratsu, ja maastoilusta onkin saatu tammalle mukavaa vaihtelua arkeen.

ISÄLINJA: EVM (0)
EMÄLINJA: EVM (0)

Sukutaulu

Zemaron ox, 157 cm, rt, EVM Zaphiron ox, 155 cm, rtkm, EVM Phiron EVM
Zaphyra EVM
Lazize ox, 156 cm, prt, EVM Maarouf EVM
Louyoune EVM
Nasheedat ox, 150 cm, mkm, EVM Derham ox, 148 cm, mkm, EVM Sadeek EVM
Qadriyah EVM
Tarfat ox, 153 cm, prn, EVM Dhul Fiqar EVM
Secretia EVM

Sukuselvitys

Shamaronin suku koostuu eri verilinjoista polveutuvista arabialaisista täysiverisistä, jotka ovat vaikuttaneet pääasiassa Yhdysvalloista. Vaikka tamman sukutaulussa ei oikeastaan ole mitään suurempaa vikaa, ei sitä silti voi kutsua kovinkaan vaikuttavaksi. Yhtään oikeasti huonoa hevosta sieltä ei löydy, mutta vaikka tamman isovanhemmissakin on ihan mallikkaasti menestyneitä yksilöitä, ovat suvun varsinaiset "suuret nimet" kaikki vasta kolmannessa polvessa tai sitä kauempana. Lähisukuun mahtuu kuitenkin useissa eri lajeissa kilpailleita ja näyttelyissäkin menestyneitä hevosia, jotka ovat pääsääntöisesti pystyneet periyttämään parhaita ominaisuuksiaan eteenpäin.

Isä Zemaron oli 157 cm korkea rautias ori, jonka komea ulkomuoto ja verrattomat liikkeet kiinnittivät huomiota jo Zemaronin ollessa varsa. Se myytiin eräälle arabianhevoskasvattajalle, joka toivoi saavansa oriista hyvän lisän siittolansa kasvatusohjelmaan. Pian kävi kuitenkin ilmi, että Zemaron oli perinyt isälinjansa kipakan luonteenlaadun moninkertaisena; se oli niin hankalaluonteinen, että sen omistaja päätyi lopulta ruunauttamaan sen. Ennen sitä Zemaron astui kuitenkin muutaman tamman, ja kaikeksi onneksi sen varsat eivät osoittautuneet yhtä hankaliksi tapauksiksi. Valitettavasti ruunaaminen ei mainittavasti tasoittanut Zemaronin luonnetta, eikä lupaavasta oriinalusta lopulta tullut muuta kuin omistajalleen harmaita hiuksia aiheuttava riesa. Sen ainoiksi jääneet kolme jälkeläistä ovat kuitenkin olleet ihan mukavia hevosia.

ii. Zaphiron oli rautiaankimo, 155 cm korkea ori, joka tunnettiin hyvänä käyttöhevosena siitäkin huolimatta, ettei vanhemmilta vastaavaa näyttöä juuri löydy. Ori kilpaili menestyksekkäästi matkaratsastuksessa ja starttasi muutamaan otteeseen myös helpoissa kenttäkisoissa. Menestyksestään ja hienosta suvustaan huolimatta Zaphiron ei syystä tai toisesta kuitenkaan ollut kovin suosittu jalostuksessa. Se astui silti elämänsä aikana muutamia tammoja, mutta se periytti hyviä ominaisuuksiaan varsin epätasaisesti; sen jälkeläisistä löytyy oikein hyviäkin yksilöitä, mutta jostain syystä osa sen jälkeläisistä oli hyvin hankalia luonteeltaan, vaikka Zaphiron itse oli tiettävästi oikein hyväluonteinen.

iii. Phiron oli kimo, 154 cm korkea kipakkaluonteinen ori, tuotiin nuorena Puolasta Yhdysvaltoihin siitosoriiksi. Ori polveutuu yhdestä Puolan merkityksekkäimmistä orilinjoista eikä se enää Yhdysvaltoihin saavuttuaan kilpaillut muualla kuin näyttelykehissä, joten oriin ainoiksi kisatuloksiksi jäivät ne pari starttia kouluradoilla, jotka se ehti Puolassa ollessaan kilpailla. Phiron menestyi niin siitosorina kuin näyttelyissäkin. Se on kantakirjattu I-palkinnolla, ja sen jälkeläisille tunnusomaisia olivat mainio rakenne ja hyvät liikkeet, mutta useat niistä olivat myös Phironin tapaan kipakoita luonteeltaan.

iie. Zaphyra oli kimo, 151 cm korkea tamma, joka polveutuu egyptiläisestä verilinjasta, vaikka useimmat sen lähisuvusta löytyvistä nimistä ovatkin syntyneet Yhdysvalloissa. Tamma toimi Phironin tapaan lähinnä vain siitoskäytössä koko elämänsä, ja sekin on kantakirjattu, tosin II-palkinnolla. Tamma varsoi kahdeksasti, ja kaikista sen varsoista viisi pääsi näyttämään kyntensä myös kilpakentillä lähinnä matkaratsuina, mutta yhdessä tapauksessa myös kouluradoilla.

ie. Lazize, 156 cm korkea punarautias tamma, oli vahinkovarsa, joka syntyi emänsä ollessa vasta hyvin nuori. Tästä tammasta yritettiin vanhempiensa tapaan laukkaratsua, mutta hyvin pian kävi ilmi, että tämä ura ei tulisi ottamaan tuulta siipiensä alle ja tamma myytiin, ja uuden omistajansa kanssa se kilpaili jonkin verran helpossa kenttäluokissa, mutta mitään suuria saavutuksia se ei loppujen lopuksi koskaan tavoittanut. Se kuitenkin varsoi elämänsä aikana kahdesti.

iei. Maarouf ori punaruunikko, 160 cm korkea ori, joka aloitti uransa laukkaratsuna pitkillä matkoilla kilpaillen. Sen menestys ei kuitenkaan ollut halutun kaltainen, joten se myytiin ja uudelleenkoulutettiin ratsuksi. Maarouf ehti saada vain yhden jälkeläisen päästyään vahingossa astumaan samalla laukkatallilla asuneen nuoren tamman. Myöhemmin Maarouf ruunattiin, ja se vietti loppuelämänsä harrasteratsuna.

iee. Louyoune oli vain 152 cm korkea rautias tamma. Se oli saman laukkatilan kasvatteja kuin Maaroufkin, ja Maaroufin tapaan se kilpaili muutaman kauden laukkakisoissa pitkillä matkoilla, eikä juuri saavuttanut menestystä. Tamman ura laukkaratsuna loppui, kun se tuli vahingossa tiineeksi ja varsoi. Varsan vieroituksen jälkeen Louyoune myytiin harrasteratsuksi, eikä se tiettävästi saavuttanut elämässään mitään kovin mainittavaa.

Emä Nasheedat oli 150 cm korkea mustankimo tamma. Sen elämäntyönä oli toimia erään perheen tyttären luottoratsuna ja kullanmuruna, ja tämän työn se hoitikin hyvin. Tamma ehti saada yhden varsan, mutta muuta se ei tietojen mukaan koskaan ehtinyt saavuttaa, sillä sen omistanut perhe joutui pahoihin taloudellisiin vaikeuksiin ja joutui luopumaan kaikista hevosistaan. Nasheedat ja sen tammavarsa Shamaron myytiin huutokaupalla, eikä Nasheedatin myöhemmistä vaiheista ole tietoa.

ei. Derham oli 148 cm korkea mustankimo ori. Derham oli sangen nuori jäätyään orvoksi, ja ihmisten hoivissa siitä kehittyi hyvin ihmisrakas ja kuritonkin. Ilmeisesti ori olisi varsana kaivannut jämerää kuria emältänsä, jota se sitten joutui jäämään ilman. Derham oli emäänsä huomattavasti parempi käyttöominaisuuksiltaan. Westernissä se ei kuitenkaan menestynyt isänsä tapaan, joten oriin kanssa päätettiin kokeilla matkaratsastusta, missä se paljastuikin kestäväksi ja lahjakkaaksi.

eii. Sadeek oli rautiaankimo, 152 cm korkea ori, joka aloitti kisaamisen verrattain vanhana. Sitä ennen se oli toiminut lähinnä harrastehevosena. Ori ei myöskään polveudu mitenkään erityisen menestyksekkäistä vanhemmista ja olikin yllätys, että kun hevonen omistajan innostuksenkipinästä pääsi kilpailemaan westerniä, lähinnä reining-luokissa, se alkoikin menestyä sangen hienosti. Tuota pikaa ori oli kehittänyt itselleen mainetta western-piireissä, ja kisauransa lopuksi sille päätettiin teettää muutama varsa ennen kuin ori ruunattiin, ja se pääsi viettämään antoisia eläkepäiviään.

eie. Qadriyah oli 148 cm korkea kuvankaunis musta tamma. Se oli rakenteeltaan hyvin kaunis, mutta käyttöhevosena se ei juuri loistanut. Tamma taisi kouluratojen kiemurat vain helppoon B:hen asti eikä hypännytkään mitenkään mainittavasti, muista lajeista puhumattakaan. Ehkä tammaa olisi ollut mahdollisuus kouluttaa pitemmälle, jos jollakulla olisi riittänyt siihen kärsivällisyyttä. Kauniin rakenteensa vuoksi se oli kuitenkin menestynyt näyttelyissä, ja Qadriyah onkin kantakirjattu II-palkinnolla. Tamma sai yhden jälkeläisen, mutta menehtyi pahaksi onneksi pian sen jälkeen varsomisen aiheuttamiin komplikaatioihin.

ee. Tarfat oli 153 cm korkea punaruunikko tamma, jonka elämää varjostivat useat loukkaantumiset ja tapaturmat. Silloin, kun tamma oli kilpailukunnossa, se oli oman tasoisissaan luokissa käytännöllisesti katsoen voittamaton. Tamma teki hienon mutta harmittavan lyhyeksi jääneen uran kilpaillen voitokkaasti helpoissa koululuokissa ennen siirtymistään siitokseen. Epäonnen varjostama tamma ehti kuitenkin saada vain kaksi varsaa, ennen kuin vakava loukkaantuminen koitui sen kohtaloksi.

eei. Dhul Fiqar oli komea, 155 cm korkea kimo egyptiläisen verilinjan arabiori, joka asui koko ikänsä Saksassa. Ori oli varsin tunnettu, ja se kilpaili pitkän uran keräten sijoituksia niin helposta este- kuin koululuokistakin. Oriilla on useita jälkeläisiä sekä kotimaassaan että ulkomailla, ja sen jälkeläiset ovat menestyneet kilpakentillä isänsä tapaan. Dhul Fiqar jätti varsoja paitsi puhdasrotuisista arabialaisista täysiveritammoista, myös eri rotuisista ponitammoista, ja oriin nimeä näkeekin edelleen useiden lahjakkaiden ratsuponien sukutauluissa.

eee. Secretia oli 150 cm korkea ruunikko tamma. Englannissa syntynyt tamma myytiin nuorena Atlantin yli Yhdysvaltoihin, jossa sen kanssa kierrettiin ahkerasti näyttelyissä, ja tamma saavuttikin ihan mukavasti menestystä sillä saralla. Varsinaisille kilpalentille tamma ei kaviollaan astunut, mutta sen jälkeläiset ovat poikkeuksetta olleet varsinaisia kilpakenttien rusettihaita.

Jälkeläiset

001. ox-t. Splendour Gawahir ox synt. 25.04.06 ei meriittejä i. Granyama ox
002. ox-t. Splendour Sharifa ox synt. 11.07.06 ei meriittejä i. Granyama ox
003. rp-o. Splendour Sheridan synt. 01.02.07 ei meriittejä i. Kraving's Resford
004. ox-o. Fareed Ibn Sheik ox synt. 28.10.15 ei meriittejä i. Fiin Je Ne Comprends Pas ox

Periyttäminen

Yleiset tiedot Muistiinpanot
Rotu: arabialainen täysiverinen, domestic (100%) ei muistiinpanoja
Genotyyppi: ee/Aa/Gg
Maks. kapasiteetti: He:A (ko) / 100cm (re) / 90cm (me)
Vahvin laji: kouluratsastus
Luonteenpiirteet
Rohkeus: Taso 4: normaali (50,9%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
Kuuliaisuus: Taso 3: melko hankalasti käsiteltävä (30,1%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
Temperamentti: Taso 6: temperamenttinen (77,81%) Periyttää ominaisuutta vahvasti.
Herkkyys: Taso 7: hyvin herkkä (92%) Periyttää ominaisuutta vahvasti.
Älykkyys: Taso 5: melko älykäs (64%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
Taidot
Nopeus: Taso 5: hieman normaalia parempi (66%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
Kestävyys: Taso 5: hieman normaalia parempi (70,2%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
Hyppykapasiteetti: Taso 3: hieman normaalia heikompi (32,5%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
Hyppytekniikka: Taso 4: normaali (49%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
Ketteryys: Taso 6: normaalia parempi (82,63%) Periyttää ominaisuutta vahvasti.
Liikkeet: Taso 5: hieman normaalia parempi (69,92%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
Askellajit
Käynti: Taso 6: normaalia parempi (61,34%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
Ravi: Taso 4: normaali (54%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
Laukka: Taso 5: hieman normaalia parempi (64%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
( Arnikan periytymisjärjestelmä virtuaalihevosille, versio 2.0. Lue lisää! )

Meriitit ja saavutukset

VIP MVA Fn -arvonimi myönnetty 01.11.08
Kantakirjattu II-palkinnolla (76,25%)
(Kantakirjaus ja arvonimi saatu rakennekuvan vanhalla versiolla.)

Parhaat kisatulokset

PKK:n alaiset näyttelyt

PKK 20.09.07 Double Trouble Muut hevostammat tuom. Problem EO-sert
PKK 14.10.07 Nuuhkun Talli Hevostammat tuom. Latu BIS1 KTK-sert
PKK 20.12.07 Aweia Hevoset tuom. Annúndwen BIS2 KTK-sert
PKK 03.01.08 Csepp Hevostammat tuom. Jonna K. EO-sert
PKK 10.01.08 Greenfield Hevostammat tuom. Annúndwen BIS3 KTK-sert
PKK 11.01.08 Greenfield Hevostammat tuom. Shaikujin EO-sert

Kouluratsastuskisat (48 sijoitusta, joista 09 voittoja ja 00 Cup-sijoituksia)

001. KRJ 16.05.05 FSRa He:C 4/45
002. KRJ 19.05.05 Dozey Kür: He:B 5/50
003. KRJ 22.06.05 Te Adoro Estate Kür: He:A 3/30
004. KRJ 17.05.06 FSRa He:A 2/50
005. KRJ 20.05.06 KK Kara He:A 5/50
006. KRJ 22.05.06 Vaahtera He:A 3/30
007. KRJ 30.05.06 Ratsastusseura Salama He:A 2/30
008. KRJ 04.06.06 Kaviopolun Ratsastuskeskus Prix de KaPoRa (He:B-He:A) 5/45
009. KRJ 04.06.06 Kaviopolun Ratsastuskeskus He:A 1/45
010. KRJ 06.06.06 FSRa KN Special 1/58
011. KRJ 11.08.06 FSRa KN Special 6/50
012. KRJ 29.09.06 Kaviopolun Ratsastajat Prix de KaPoRa (He:B-He:A) 2/49
013. KRJ 08.10.06 Csepp He:A 4/40
014. KRJ 08.10.06 Allu Express He:A 3/29
015. KRJ 13.10.06 GoHo He:A 2/10
016. KRJ 19.10.06 Orilaakso He:A 5/50
017. KRJ 11.11.06 Pampula KN Special 7/50
018. KRJ 12.12.06 Hornet Riders He:A 2/40
019. KRJ 14.12.06 Connemaralaakso He:B 2/60
020. KRJ 15.12.06 FSRa KN Special 1/76
021. KRJ 29.11.09 Kisakeskus EP He:A 3/78
022. KRJ 30.11.09 Kisakeskus EP He:A 2/78
023. KRJ 12.12.09 Maple's Stable He:A 1/40
024. KRJ 19.04.12 Virtuaalitalli Dei He:B 7/50
025. KRJ 22.04.12 Ashcroft Warmbloods He:B 1/48
026. KRJ 25.04.12 Huvitus He:B 1/40
027. KRJ 25.04.12 Fiktio He:B 7/60
028. KRJ 26.04.12 Huvitus He:B 5/40
029. KRJ 25.04.12 Fiktio He:B 3/60
030. KRJ 25.04.12 Fiktio He:B 2/60
031. KRJ 18.06.12 Cheval Delamer He:A 1/40
032. KRJ 18.06.12 Cheval Delamer He:A 1/40
033. KRJ 13.06.12 Satulinna He:A 4/50
034. KRJ 15.06.12 Satulinna He:A 3/50
035. KRJ 16.06.12 Satulinna He:B 7/50
036. KRJ 15.06.12 Bairdon He:A 3/60
037. KRJ 26.06.12 Fiktio He:A 5/60
038. KRJ 23.06.12 Arvolaakso He:A 7/50
039. KRJ 23.06.12 Arvolaakso He:A 1/50
040. KRJ 25.06.12 Arvolaakso He:A 4/50
041. KRJ 26.06.12 Arvolaakso He:A 6/50
042. KRJ 21.06.12 Yeneva He:A 5/30
043. KRJ 22.06.12 Yeneva He:A 5/30
044. KRJ 23.06.12 Koston Suomenhevoset He:A 6/50
045. KRJ 24.06.12 Koston Suomenhevoset He:A 7/50
046. KRJ 14.06.12 Hipsutus He:A 7/50
047. KRJ 24.06.12 Elgwir Arabians He:B 1/30
048. KRJ 24.06.12 Elgwir Arabians He:A 2/33

Päiväkirja ja kuulumiset

Donec tortor odio, condimentum id euismod et

00. maaliskuuta 2014

Proin bibendum pulvinar enim eu tempor. Donec tortor odio, condimentum id euismod et, faucibus ac lectus. Integer mollis, nibh ac ornare condimentum, sapien tortor tincidunt purus, et fermentum lacus ligula sit amet sem. In aliquam nisi vitae tortor pretium dictum. Integer ut sem sem. Cras a urna dictum, facilisis tellus non, porta dui. Maecenas tempus bibendum urna, eu semper urna dapibus vitae. Duis vitae adipiscing arcu, ut sagittis arcu. Proin id fermentum erat, at malesuada mi. Phasellus id ultrices odio, eget pretium purus.Praesent ut congue metus. In hac habitasse platea dictumst. Vestibulum gravida rutrum sem non ultricies. Etiam ut velit lectus. Quisque eget pulvinar nisl. Nam in dolor sollicitudin, rhoncus odio vel, varius justo. Etiam non imperdiet magna, sed volutpat diam. Nam ullamcorper rhoncus enim non condimentum. Sed bibendum volutpat nunc. Donec a dui a eros sodales ornare vel facilisis erat. Nunc ut nisl cursus, ornare turpis ac, ullamcorper ante.


Donec tortor odio, condimentum id euismod et

00. maaliskuuta 2014

Proin bibendum pulvinar enim eu tempor. Donec tortor odio, condimentum id euismod et, faucibus ac lectus. Integer mollis, nibh ac ornare condimentum, sapien tortor tincidunt purus, et fermentum lacus ligula sit amet sem. In aliquam nisi vitae tortor pretium dictum. Integer ut sem sem. Cras a urna dictum, facilisis tellus non, porta dui. Maecenas tempus bibendum urna, eu semper urna dapibus vitae. Duis vitae adipiscing arcu, ut sagittis arcu. Proin id fermentum erat, at malesuada mi. Phasellus id ultrices odio, eget pretium purus.Praesent ut congue metus. In hac habitasse platea dictumst. Vestibulum gravida rutrum sem non ultricies. Etiam ut velit lectus. Quisque eget pulvinar nisl. Nam in dolor sollicitudin, rhoncus odio vel, varius justo. Etiam non imperdiet magna, sed volutpat diam. Nam ullamcorper rhoncus enim non condimentum. Sed bibendum volutpat nunc. Donec a dui a eros sodales ornare vel facilisis erat. Nunc ut nisl cursus, ornare turpis ac, ullamcorper ante.

Ikääntyminen

01-vuotias: 03.09.05
02-vuotias: 03.04.06
03-vuotias: 03.09.06
04-vuotias: 03.04.07
05-vuotias: 03.09.07
06-vuotias: 03.04.08
07-vuotias: 03.09.08
08-vuotias: 03.04.09
09-vuotias: 03.09.09
10-vuotias: 03.09.10
11-vuotias: 03.09.11
12-vuotias: 03.09.12
13-vuotias: 03.09.13
14-vuotias: 03.09.14
15-vuotias: 03.09.15
16-vuotias: 03.09.16
17-vuotias: 00.00.00
18-vuotias: 00.00.00
19-vuotias: 00.00.00
20-vuotias: 00.00.00
21-vuotias: 00.00.00
22-vuotias: 00.00.00
23-vuotias: 00.00.00
24-vuotias: 00.00.00
25-vuotias: 00.00.00
26-vuotias: 00.00.00
27-vuotias: 00.00.00
28-vuotias: 00.00.00

Ikääntymisinfo

Tämä hevonen ikääntyy satunnaisesti oman ikääntymissysteemin mukaan. Käytännössä siis se ikääntyy silloin kun katsotaan tarpeelliseksi, ja pysyy halutun ikäisenä niin kauan kuin siihen on tarve. Jos hevosen ikääntymistä ei ole syystä tai toisesta tarpeen nopeuttaa tai hidastaa, ikääntyy se yhden virtuaalivuoden kuudessa IRL-kuukaudessa. Nopeimmillaan hevonen ikääntyy yhden virtuaalivuoden noin kahdessa IRL-kuukaudessa, hitaimmillaan reaaliaikaisesti.