ISÄLINJA: EVM (0)
EMÄLINJA: EVM (0)

Sukutaulu

Dimitrix hann, 173 cm, rn, EVM Playground Games hann, 170 cm, trn, EVM Triple Trix EVM
Foolish Games EVM
Dolly Noes hann, 168 cm, rt, EVM Trivial EVM
Doll Mystery EVM
Wonderful Prize hann, 167 cm, rn, EVM First Price hann, 169 cm, rnkm, EVM Prize EVM
First Dawn EVM
Wonderous hann, 166 cm, rn, EVM Beyond Wonder EVM
Deeply Affected EVM

Sukuselvitys

Dixonilta löytyy taustaltaan menestynyt estesuku, josta löytyy useita menestyneitä hevosia ja hyviä periyttäjiä. (Sukuselvitys kesken.)

Isä Dimitrix lienee emänsä Dolly Noesin jälkeläisistä menestynein. Ori aloitti kisauransa verrattain myöhään, mutta se otti pian kiinni menetetyn ajan ja nousi pian suosituksi nimeksi hannoverpiireissä. Ori oli erinomainen hyppääjä, mutta myöskin pahansisuinen luonteeltaan. Se oli tästä huolimatta haluttu siitoksessa, ja sen on todettu periyttävän tasaisen hyviä esteratsuja.

ii. Playground Trix oli oikein mallikkaasti vaativalla tasolla menestynyt tummanruunikko ori, joka ei kuitenkaan yltänyt ihan yhtä erinomaisiin saavutuksiin kuin isänsä. Kaikesta huolimatta ori teki pitkän ja ansiokkaan kisauran, jonka parhaimpana sijoituksena voidaan pitää voittoa maansa mestaruuskisoissa. Siitoksessa sen sijaan Playground Trix oli vähintään yhtä haluttu kuin sen isä Triple Trix, ja useat sen jälkeläiset jatkoivat samaa hienoa voitokkaiden esteratsujen linjaa.

iii. Triple Trix osoitti jo nuorena olevansa lupaava esteratsu, ja se myytiin pian Yhdysvaltoihin tavoitteelliselle esteratsastajalle, jonka osaavissa käsissä oriista muovautui yksi vuosikymmenen tunnetuimmista nimistä esteradoilla. Triple Trix kilpaili useita vuosia kansainvälisellä tasolla jopa 160cm luokissa ja se edusti kahtena vuotena maataan myös olympiakisoissa, joista toisena vuotena se sijoittui kolmanneksi ja viimeisimpänä toiseksi. Pitkän ja menestyksekkään kisauransa jälkeen ori siirtyi siitokseen, jossa se olikin hyvin suosittu jättäen miltei sata jälkeläistä. Oriin jälkeläisistä löytyy monia hyviä estehevosia, mutta myös menestyneitä kenttäratsuja tähän joukkoon mahtuu, onpa muutama sen jälkeläisistä kilpaillut myös koulua ihan hyvin tuloksin.

iie. Foolish Games on hyvästä estesuvusta polveutuva hannovertamma, joka kilpaili parhaimmillaan 140cm luokissa, mutta vain muutaman kauden ajan ennen siirtymistään siitoskäyttöön. Tamman jälkeläiset ovat sen hyvän suvun ansiosta olleet hyvin haluttuja, ja kaikki seitsemän sen varsaa ovat kilpailleet estekisoissa enemmän tai vähemmän mukavasti menestyen.

ie. Dolly Noes myytiin jo varsana erään maineikkaan puoliverisiittolan omistajalle. Tamma kasvoi asiantuntevissa käsissä ja aloitti kisauransa suurin odotuksin, jotka se lunastikin takaisin välittömästi. Dolly Noes ehti kilpailla useamman vuoden ennen luottoratsastajansa tapaturmaista kuolemaa, jonka jälkeen katsottiin parhaaksi siirtää tamma siitoskäyttöön. Dolly Noes oli nimittäin luonteeltaan hankala ja sillä oli taipumusta sitoutua vain harvoihin ja valittuihin ihmisiin, ja katsottiin että olisi parempi antaa tamman näyttää kykynsä siitoksessa sen sijaan, että uuteen ratsastajaan totuteltaessa vierähtäisi mahdollisesti vuosia. Tamma jättikin kuusi erinomaista varsaa hienoista menestyksekkäistä oreista. Pahaksi onneksi tamman hankala luonne tuntui periytyvän myös sen jälkeläisille, mutta tästä huolimatta sen jälkeläiset olivat oikein haluttuja estepiireissä.

iei. Trivial on Belgiassa vaikuttanut hannoverori, joka kilpaili niin esteillä kuin koulussakin parhaimmillaan kansainvälisellä tasolla useita vuosia. Ori hyppäsi enimmillään 140cm ratoja ja koulua se taisi vaativan B:n verran, ja molemmissa lajeissa se menestyi ihan kiitettävästi, vaikka mitään suuria saavutuksia ei oriin kohdalle kuitenkaan osunut. Oriin ikääntyessä hyppääminen jätettiin vähemmälle, mutta se kuitenkin jatkoi koulukisoissa kilpailemista pitkään sen jälkeen kun oriita ei enää estekisoissa näkynyt. Ori vaikutti siitoksessa joitain vuosia ja sen jälkeläiset olivat vähintäänkin laadukkaita yleisratsuja, löytyypä joukosta muutama isäänsä paremmin menestynyt tapauskin.

iee. Doll Mystery aloitti kisauransa nuorena estekisoissa pienemmissä luokissa, mutta se kohosi taitojensa karttuessa nopeasti aina vain korkeampiin luokkiin, ja kisasi lopulta parhaimmillaan jopa 160cm luokissa kansainvälisellä tasolla. Doll Mystery oli sukunsa puolesta pienimuotoinen yllättäjä, sillä sen lähisuvusta ei löydy samalle tasolle yltäneitä hevosia. Oli miten oli, tamma teki pitkän ja ansiokkaan kisauran jonka jälkeen se jäi siitoskäyttöön. Kävi kuitenkin ilmi että tamma oli hankala tiineytymään, ja lopulta se jätti vain kaksi varsaa.

Emä Wonderful Prize ...

ei. First Prize ...

eii. Prize ...

eie. First Dawn ...

ee. Wonderous ...

eei. Beyond Wonder ...

eee. Deeply Affected ...

Jälkeläiset

# Jälkeläinen Syntynyt Meriitit Emä
001. rotu-o./t. --- 00.00.00 ei meriittejä ---

Periyttäminen

Yleiset tiedot Muistiinpanot
Rotu: hannover (100%) ei muistiinpanoja
Genotyyppi: Ee/AA
Maks. kapasiteetti: Va:A (ko) / 160cm (re) / 140cm (me)
Vahvin laji: esteratsastus
Luonteenpiirteet
Rohkeus: Taso 6: rohkea (77,08%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
Kuuliaisuus: Taso 2: hankalasti käsiteltävä (20%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
Temperamentti: Taso 6: temperamenttinen (83,12%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
Herkkyys: Taso 4: normaali (52%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
Älykkyys: Taso 5: melko älykäs (61,2%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
Taidot
Nopeus: Taso 5: hieman normaalia parempi (59,9%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
Kestävyys: Taso 4: normaali (55%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
Hyppykapasiteetti: Taso 7: selvästi normaalia parempi (94,5%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
Hyppytekniikka: Taso 6: normaalia parempi (82,9%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
Ketteryys: Taso 7: selvästi normaalia parempi (94,9%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
Liikkeet: Taso 6: normaalia parempi (83,2%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
Askellajit
Käynti: Taso 5: hieman normaalia parempi (70%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
Ravi: Taso 4: normaali (55,6%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
Laukka: Taso 6: normaalia parempi (77%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
( Arnikan periytymisjärjestelmä virtuaalihevosille, versio 2.0. Lue lisää! )

Luonnekuvaus

Itsevarma, ajoittain suorastaan narsistisen oloinen, äksy ja vaativa Dixon ei ole ihan jokaisen unelmahevonen, mutta sillä on silti vannoutuneet ihailijansa, jotka vannovat näkevänsä karun ulkokuoren alla sykkivän kultaisen sydämen. Totta onkin, että tuttujen ihmisten kanssa Dixon usein jättää suurimmat äksyilyt taka-alalle, ja tiedetäänpä sen toisinaan nauttivan hoitajiensa rapsutteluista ja hellittelyistä alahuuli lurpattaen kuin paraskin pullaponi. Varmaa on kuitenkin, että aloittelija ei Dixonin kanssa pärjää, vaan ori tarvitsee itselleen asiantuntevan ja kokeneen käsittelijän, joka ei vähästä hätkähdä. Kuka tietää, ehkä tällainen henkilö saa osakseen etuoikeuden päästä nauttimaan Dixonin parhaista puolista.

Hoidettaessa Dixon on usein kiukkuisen oloinen ja miltei aina naama nurinpäin ilman sen suurempaa syytä. Arempi hoitaja lähtee pakoon jo tässä vaiheessa, mikä lienee ehkä ihan hyvä, sillä Dixon kyllä pompottaa mennen tullen ketä tahansa, joka ei osaa olla itsevarma, peloton ja periksiantamaton. Tuttujen hoitajiensa kanssa Dixon tulee paremmin toimeen tietäessään, ettei kiukuttelua suvaita, mutta tästä huolimatta se on ulkoisesti usein äksyn oloinen. Harjattaessa ori kannattaa sitoa kiinni, sillä Dixonilla on taipumusta yrittää näykkiä. Usein näykkimiset ovat vain selkeää uhittelua eivätkä niinkään pyrkimystä osua ihmiseen, mutta varomaton hoitaja voi kyllä saada hampaasta, jos ei muista asiallisesti komentaa oriita takaisin ruotuun. Harjaaminen ei useinkaan tunnu olevan Dixonille kovinkaan mieluinen toimenpide ja jalkoihinsa koskemista se tuntuu inhoavan oikein erityisesti, mutta hyvinä päivinä tämäkin ori kyllä nuokkuu rauhallisena harjauksen ajan. Pesusta ja vedellä läträämisestä Dixon sen sijaan pitää. Varusteiden laitossa suurin ongelma näykkimisen ja herkkien jalkojen lisäksi on pullistelu satulavyötä kiristettäessä, muuten varusteiden laitto sujuu ihan rutiinilla. Taluttaessa kannattaa oriille laittaa varmuuden vuoksi ketju turvan ympärille, sillä vauhtia tuppaa usein tulemaan vähän turhankin runsaasti eikä Dixon ole muutenkaan aina kovin kuuliainen taluttajan avuille. Tuttuja hoitajiaan se kuitenkin kunnioittaa ja kulkee näiden ohjaamana paljon mallikkaammin kuin jos taluttajana olisi joku aivan tuntematon. Muiden oriiden tai ruunien kanssa Dixon ei tule toimeen lainkaan ja se tarhaakin tästä syystä yksinään. Tammoille sen sijaan sopii huudella ja esittää, varsinkin keväisin kun hormonit oikein jylläävät.

Ratsastettaessa Dixon on helposti kuumuva eikä aina ihan niin kuuliainen avuille kuin voisi toivoa. Moni ensi kertaa oriin selkään istunut on ensimmäisen tunnin jälkeen ollut valmis heittämään hanskat tiskiin kun yhteistyö ei vain tunnu sujuvan, mutta ne, jotka ovat päättäväisesti jaksaneet jatkaa ja hioa yhteistyötä, ovat lopulta päässeet nauttimaan oriista parhaimmillaan. Toimivan yhteistyön luominen oriin kanssa vaatii nimittäin runsaasti harjoittelua, mutta kun Dixon ja ratsastaja vähitellen tutustuvat toisiinsa ja ratsastaja pääsee jyvälle oriin tempuista, on lopputuloksena parhaimmillaan herkkä ja tehokas ratsukko, jolle mikään ei tunnu olevan mahdotonta. Dixon on nimittäin kieltämättä äärimmäisen lahjakas hevonen, jonka taidot paistavat pitkälle teki sen kanssa mitä hyvänsä. Koulua Dixon taitaa helpon A:n verran ja sillä todennäköisesti olisi potentiaalia pitemmällekin, mutta kouluratsastuksen kiemuroiden treenaaminen on usein tämän oriin kanssa sellaisen taistelun takana, että koulutus on katsottu parhaaksi jättää tähän. Oriilla on kuitenkin ketterät ja joustavat askellajit joita se osaa työstää hyvin, jos vain sattuu olemaan sillä tuulella.

Esteratsastus on Dixonin leipälaji, ja siinä se todella loistaa. Ori hyppää ratoina 160cm korkeita esteitä ja irtona vielä enemmän, sillä on uskomaton ponnistusvoima jonka ansiosta mikään este ei tunnu olevan liian korkea. Hypätessä oriin herkkä kuumuminen aiheuttaa usein omat hankaluutensa, ja välillä tuntuu ettei siltä löydy jarruja lainkaan. Lahjakas ratsastaja osaa kuitenkin antautua vauhdin hurmaan ja näppärillä avuilla huolehtia, ettei turhia pudotuksia vauhdista huolimatta tule. Kisapaikoilla Dixon on usein aluksi äksyn ja hermostuneen oloinen, mutta radalle päästessään se tuntuu unohtavan kaiken muun ja keskittyy vain suoritukseensa. Maastossa Dixon on vauhdikas ja peloton. Sitä voisi kutsua ehdottoman maastovarmaksi, jos sillä ei välillä olisi taipumusta testata, josko ratsastaja antaisi ryöstää laukalle silloin, kun sitä ei toivota. Kokenut ja Dixonin metkut tunteva ratsastaja osaa kuitenkin usein ennakoida nämä yritykset ja palauttaa oriin ruotuun, ja kaiken kaikkiaan Dixon on kokeneelle ratsastajalle ihan mukava maastoratsu.

Saavutukset ja meriitit

Tällä hevosella ei ole vielä mainittavia saavutuksia.

Parhaat kisatulokset

Näyttelyt
PKK
00.00.00 --- luokka tuom. --- 0/0
Esteratsastuskisat (60 sijoitusta, joista 08 voittoja ja 00 Cup-sijoituksia)
001. ERJ 01.12.09 Kisakeskus EP 160cm 1/38
002. ERJ 20.04.12 Ashcroft Warmbloods 160cm 3/36
003. ERJ 30.05.12 Dark Side Trakehners 160cm 4/30
004. ERJ 16.06.12 Lyne Stud 160cm 5/60
005. ERJ 17.06.12 Lyne Stud 160cm 6/60
006. ERJ 19.06.12 Solo 160cm 4/40
007. ERJ 22.06.12 Dark Side Trakehners 160cm 5/30
008. ERJ 26.06.12 Solo 160cm 1/40
009. ERJ 23.06.12 Lyne Stud 150cm 5/60
010. ERJ 24.06.12 Lyne Stud 150cm 3/60
011. ERJ 27.06.12 Lyne Stud 150cm 1/60
012. ERJ 28.06.12 Praya Sporthorses 160cm 2/40
013. ERJ 02.07.12 Cirion Stud 160cm 2/30
014. ERJ 06.07.12 Cirion Stud 160cm 2/30
015. ERJ 05.07.12 Satulinna 160cm 4/30
016. ERJ 09.07.12 Satulinna 160cm 2/30
017. ERJ 03.07.12 Solo 160cm 1/40
018. ERJ 05.07.12 Solo 160cm 6/40
019. ERJ 14.07.12 Dark Side Trakehners 160cm 3/30
020. ERJ 16.07.12 Dark Side Trakehners 160cm 3/30
021. ERJ 06.07.12 Sonic Warmbloods 160cm 3/50
022. ERJ 06.07.12 Kiejo 150cm 1/50
023. ERJ 07.07.12 Kiejo 150cm 2/50
024. ERJ 08.07.12 Kiejo 150cm 1/50
025. ERJ 08.07.12 Kiejo 150cm 2/50
026. ERJ 15.07.12 Satulinna 160cm 5/30
027. ERJ 03.08.12 Dark Side Trakehners 160cm 3/30
028. ERJ 04.08.12 Dark Side Trakehners 160cm 2/30
029. ERJ 07.08.12 Dark Side Trakehners 160cm 1/30
030. ERJ 10.08.12 Dark Side Trakehners 160cm 5/30
031. ERJ 03.08.12 Graftham Stud 150cm 5/60
032. ERJ 28.08.12 Forwice 150cm 1/30
033. ERJ 03.09.12 Oldsfellin Kartano 160cm 2/30
034. ERJ 28.08.12 Venice 160cm 3/30
035. ERJ 29.08.12 Venice 160cm 1/30
036. ERJ 31.08.12 Venice 150cm 3/30
037. ERJ 31.08.12 Venice 160cm 3/30
038. ERJ 01.09.12 Venice 160cm 2/30
039. ERJ 02.09.12 Venice 150cm 3/30
040. ERJ 07.09.12 Heijastus 150cm 7/50
041. ERJ 31.08.12 Underground 160cm 5/30
042. ERJ 03.09.12 Underground 160cm 4/30
043. ERJ 05.09.12 Underground 160cm 2/30
044. ERJ 05.09.12 Cabin 21 160cm 5/30
045. ERJ 09.09.12 Nonshein 160cm 3/30
046. ERJ 09.09.12 Nonshein 160cm 5/30
047. ERJ 10.09.12 Nonshein 160cm 2/30
048. ERJ 09.09.12 Dark Side Trakehners 160cm 2/30
049. ERJ 11.09.12 Cabin 21 160cm 3/30
050. ERJ 12.09.12 Cabin 21 160cm 5/30
051. ERJ 10.09.12 Escorant Trakehners 160cm 5/30
052. ERJ 11.09.12 Escorant Trakehners 160cm 4/30
053. ERJ 12.09.12 Escorant Trakehners 160cm 5/30
054. ERJ 12.09.12 Escorant Trakehners 160cm 5/30
055. ERJ 17.09.12 Nonshein 160cm 6/40
056. ERJ 11.09.12 Satulinna 150cm 2/90
057. ERJ 12.09.12 Satulinna 150cm 5/90
058. ERJ 15.09.12 Underground 160cm 4/30
059. ERJ 15.09.12 Underground 160cm 5/30
060. ERJ 16.09.12 Underground 160cm 4/30

Päiväkirja ja kuulumiset

Dixon Prize muutti omistukseeni

03. elokuuta 2009

Proin bibendum pulvinar enim eu tempor. Donec tortor odio, condimentum id euismod et, faucibus ac lectus. Integer mollis, nibh ac ornare condimentum, sapien tortor tincidunt purus, et fermentum lacus ligula sit amet sem. In aliquam nisi vitae tortor pretium dictum. Integer ut sem sem. Cras a urna dictum, facilisis tellus non, porta dui. Maecenas tempus bibendum urna, eu semper urna dapibus vitae. Duis vitae adipiscing arcu, ut sagittis arcu. Proin id fermentum erat, at malesuada mi. Phasellus id ultrices odio, eget pretium purus.Praesent ut congue metus. In hac habitasse platea dictumst. Vestibulum gravida rutrum sem non ultricies. Etiam ut velit lectus. Quisque eget pulvinar nisl. Nam in dolor sollicitudin, rhoncus odio vel, varius justo. Etiam non imperdiet magna, sed volutpat diam. Nam ullamcorper rhoncus enim non condimentum. Sed bibendum volutpat nunc. Donec a dui a eros sodales ornare vel facilisis erat. Nunc ut nisl cursus, ornare turpis ac, ullamcorper ante.


Donec tortor odio, condimentum id euismod et

00. maaliskuuta 2014

Proin bibendum pulvinar enim eu tempor. Donec tortor odio, condimentum id euismod et, faucibus ac lectus. Integer mollis, nibh ac ornare condimentum, sapien tortor tincidunt purus, et fermentum lacus ligula sit amet sem. In aliquam nisi vitae tortor pretium dictum. Integer ut sem sem. Cras a urna dictum, facilisis tellus non, porta dui. Maecenas tempus bibendum urna, eu semper urna dapibus vitae. Duis vitae adipiscing arcu, ut sagittis arcu. Proin id fermentum erat, at malesuada mi. Phasellus id ultrices odio, eget pretium purus.Praesent ut congue metus. In hac habitasse platea dictumst. Vestibulum gravida rutrum sem non ultricies. Etiam ut velit lectus. Quisque eget pulvinar nisl. Nam in dolor sollicitudin, rhoncus odio vel, varius justo. Etiam non imperdiet magna, sed volutpat diam. Nam ullamcorper rhoncus enim non condimentum. Sed bibendum volutpat nunc. Donec a dui a eros sodales ornare vel facilisis erat. Nunc ut nisl cursus, ornare turpis ac, ullamcorper ante.

Kuvagalleria

Tällä hevosella ei ole vielä muita kuvia.