Kalvakan Ratsutila

Unelmatalli


Kalvakan Ratsutila sijaitsee rauhallisella alueella Etelä-Suomen maaseudulla. Tallilla on käytössään täysin nykyaikaiset ja toimivat tilat, mutta ehkä parasta tallin tiluksissa on kuitenkin niistä välittyvä tunnelma: kaunis, kutsuva pihapiiri ja viihtyisä tallirakennus suorastaan huokuvat lämmintä kodikkuutta kaikesta prameudestaan huolimatta. Nykyisellään tallin tilat palvelevat erinomaisesti kaikkia ratsutilan päivittäisiä tarpeita, ja ne taipuvat erinomaisesti myös näyttämöksi erilaisille arjesta poikkeaville tapahtumille, kuten kisoille tai näyttelyille. Maita ja mantuja riittää, joten tulevaisuudessa myös laajennuksille on tilaa, mikäli sellaisille jonakin päivänä osoittautuu tarvetta.


Tallialue ja tilukset


Tallirakennus

Tallirakennus on komea ja isokokoinen sekä täysin moderni. Viimeksi talli on kunnostettu ja remontoitu lattiasta kattoon vuonna 2014. Ulkoseinät ovat valkoista tiiltä, ja sisällä tallissa on harmaa lattia ja valkoiset seinät. Karsinoiden seinät ja muut puuosat ovat tyylikästä tummaa puuta, ja karsinoiden kalterit ovat harmaata metallia. Tunnelma tallissa on ilmava ja harmoninen: katto on korkealla ja sekä valaistus että ilmastointi pelaavat kuten kuuluukin. Karsinoissa on kätevät liukuovet ja karsinoiden ulkopuolella on koukku riimua varten sekä tarvittaessa esiin otettava tanko satulalle. Kaikki karsinat ovat tilavia ja niistä löytyy asianmukaiset ruokinta-asitat sekä juoma-automaatit. Karsinoissa käytetään kuivikkeena kutterinpurua, kuiviketurvetta tai näiden sekoitusta, varsovien tammojen kuivikkeena käytetään olkea.

Tallissa on erikseen oma oripuolensa, josta löytyy kuusi orikarsinaa. Myös osa ruunista saattaa asua oripuolella. Isommalla puolella, jolla tallin muut ruunat sekä tammat mahdollisine varsoineen majailevat, on yhteensä kolmetoista karsinaa. Kummallakin puolella on lisäksi oma pesukarsinansa. Tallista löytyy myös rehuvarasto, pesuhuone, varustehuone, josta on portaat yläkerrassa sijaitsevaan työntekijöiden taukotilaan. Taukotilassa on erillinen WC, sohvia ja nojatuoleja, lukolliset kaapit tavaroiden säilyttämistä varten ja pieni keittiönurkkaus, josta löytyy jääkaappi, mikro, kahvinkeitin ja tiskiallas.

Tallirakennuksen alakerroksen pohjapiirros löytyy tämän sivun sivupalkista. Se avautuu isoksi pikkukuvasta klikkaamalla, jolloin näkyviin tulee myös karsinoiden numerointi ja muiden tilojen nimet.

Ratsastustilat

Suurikokoisessa, hiekkapohjaisessa maneesissa on kaikki mukavuudet: se on valaistu, siellä on oma estekalustonsa ja suuret seinäpeilit sekä katsomo, minkä lisäksi maneesi on talvisin myös lämmitetty. Maneesin voi tarvittaessa helposti jakaa kahteen osaan. Maneesin toisessa päädyssä on pieni toimistotila, jonka yläpuolella olevalta parvelta voi myös seurata maneesin tapahtumia. Maneesilta löytyy oma estekalusto ja muut tarvittavat välineet.

Tallilla on myös kaksi hiekkakenttää, iso ja pieni. Kentät on valaistu, ja ison kentän laidalla on katsomo. Iso kenttä on myös tarvittaessa mahdollista jakaa kahteen osaan. Kenttien välissä sijaitsee välinevarasto, josta tarvittavan kaluston saa nopeasti tuotua kummalle tahansa kentälle. Ruohopohjainen derbykenttä rakennettiin kesällä 2019. Myös derby on valaistu, ja sen toisella pitkällä sivulla on katsomo. Tallin käytettävissä on myös monipuoliset ratsastusmaastot, jotka alkavat heti tallialueen laidalta.

Muut tilat

Lantala, kuivikevarasto ja heinäkevarasto sijaitsevat saman katon alla (mutta asianmukaisesti toisistaan erillään) lähellä tallirakennusta. Tämän rakennuksen luo johtaa asfaltoitu tie, jonka kautta kuivike- ja heinäkuormia tuovat ja lantalaa tyhjentävät rekat pääsevät helposti ajamaan aivan varastotilan edustalle. Eri kokoisia tarhoja ja laitumia on tällä hetkellä käytössä kolmetoista. Kaikissa näissä on hevosten juottopiste, ja isoimmissa myös suojakatos. Tarhat on aidattu tukevilla valkoisilla puuaidoilla, jotka on tarvittaessa mahdollista vahvistaa vielä sähkölangoilla.

Tallirakennuksen edustalla on parkkipaikka, mutta sinne suositellaan ajamaan vain tarvittaessa. Tallin omat kuljetusautot ja trailerit on yleensä parkkeerattu lyhyen matkan päähän tallialueesta poispäin, tallille johtavan asfaltoidun autotien varressa olevalle toiselle parkkipaikalle. Omistajaperheen asuinrakennus sijaitsee tallialueen välittömässä läheisyydessä.