virtuaalihevonen / a sim-game horse
/ /

Gin Gala "Gala"

ruunikko (sabino) ahaltekinhevostamma, säkä 161 cm
syntynyt 12.02.2010 , 8-vuotias
matkaratsastuspainotteinen, kisakäytössä
koulutustasoltaan Helppo B, 90 cm

kasvattanut Gin Ahaltek
omistaa Kalvakan Ratsutila VRL-01371

ei vielä mainittavampia saavutuksia

Eksoottisen kaunis entinen laukkaratsu kiinnitti Oiva Kalvakan huomion eräässä huutokaupassa. Tiedä sitten miksi: Gala ei näet varsinaisesti esiintynyt edukseen myynnissä olevien hevosten joukosta. Tamma oli kyllä kieltämättä kaunis näky, mutta sen korvat olivat arasti luimussa, sen katse oli epäluuloinen ja väläyttipä se hampaitaankin esittäjälleen kesken kaiken. Tamman sukutaulukaan ei varsinaisesti loista upeudellaan, puhumattakaan tamman omista saavutuksista laukkaratsuna – mitä enemmän Galasta selvisi, sitä paremmin ymmärsi, miksi se oli päätynyt kiertoon ja lopulta huutokaupattavaksi. Oiva kävi tuskastuneena henkistä kamppailua huutokauppakehän laidalla. Toisaalta jokin tuossa hevosessa oli lumonnut hänet, toisaalta koko juttu oli aivan absurdi... Lopulta Oiva oli jo poistumassa kehän laidalta, kun sattui sivukorvalla kuulemaan, kuinka joku mainitsi tamman joutuvan teuraaksi, jos se ei löytäisi uutta omistajaa. Oiva kääntyi salamana kannoillaan, ja sen seurauksena Kalvakan Ratsutilan pihaan kurvasi viikkoa myöhemmin kuljetusauto, joka toi mukanaan luimukorvaisen Galan, hevosen, joka oli noin vain ottanut haltuunsa Oivan sydämen.

NÄYTÄ/PIILOTA PITKÄ LUONNEKUVAUS

Nullam urna lorem, dictum sit amet odio eget, blandit aliquam massa. Sed suscipit, enim in luctus venenatis, justo dui aliquet sapien, in posuere mi lectus a tellus. Etiam libero dui, vestibulum sit amet maximus eu, feugiat id nisi. Quisque vitae neque vel nulla eleifend tincidunt. Nunc sit amet blandit nulla, sit amet malesuada tortor. Morbi quis mi laoreet, mollis odio in, rutrum ante. Praesent ac viverra urna. Curabitur quam massa, auctor eget pellentesque at, tincidunt vel tortor. Praesent vel enim augue. Ut tincidunt erat eu consequat mattis. Donec vehicula vestibulum velit vel gravida. Vestibulum sollicitudin fermentum velit et pellentesque. Suspendisse efficitur aliquet risus a luctus. Etiam vestibulum at nisi at maximus. Donec sed orci ac metus dignissim sagittis vulputate vel erat. Curabitur id tincidunt orci, vel interdum massa.

Aliquam vel blandit elit. Sed tristique, risus in porta commodo, nisi justo semper erat, et interdum lorem dui et erat. Nullam hendrerit tortor nec arcu pharetra aliquet. Donec sagittis volutpat sagittis. Integer malesuada nisi sit amet orci rhoncus, sed interdum lacus molestie. Sed dapibus lacus sit amet elementum fermentum. Sed accumsan erat lorem, vitae condimentum nisl rutrum non. In non purus non eros commodo dictum nec consequat velit. Integer sem odio, congue non tincidunt ac, volutpat sed diam. In hac habitasse platea dictumst. Sed ex dolor, semper in faucibus vitae, ultrices vel ipsum.


ei vielä kuvia galleriassa


Gin Gaiana - Gin Gaea - Gara-Polat

Sukutaulu

isä Gin Giordano VH12-001-0398 at, 163 cm, rn ii. Gin Gilead at, 166 cm, rn iii. Gepard
iie. Waktsina
ie. Roza Vivac at, 160 cm, rnvkko iei. Fuza's Garmenya
iee. Rosenfield
emä Gin Gaiana VH12-001-0668 at, 159 cm, rn sb ei. Akeem BRA at, 158 cm, rnkm eii. Jambantroe Ch
eie. May Iacint
ee. Gin Gaea at, 160 cm, rn eei. Ada Sewgi
eee. Gara-Polat
NÄYTÄ/PIILOTA SUKUSELVITYS

Sukuselvitys

Galan suvussa näkyy selkeänä laukkapainotteisuus, erityisesti emän puoleisessa suvussa, mutta ensimmäiseen kolmeen polveen mahtuu lisäksi myös esteille ja matkaratsastukseen painottuneita ahaltekinhevosia. Toinen Galan suvun hevosista erottuva selkeä yhteinen piirre on se, että useat tamman lähisukulaisista ovat olleet luonteeltaan tavalla tai toisella hankalia: arkoja, äreitä tai jopa suorastaan vihaisia. Myöskään suvun hevosten menestys ja saavutukset eivät varsinaisesti päätä huimaa, vaan kaiken kaikkiaan Galan suku on perin vaatimatonta, vaikka joukossa ihan kelpo yksilöitä onkin.

Isä Gin Giordano oli 163 cm korkea ruunikko ahaltekinhevosori. Toisin kuin muu sukunsa, Giordano oli painottunut laukkaratsastukseen, ja se kilpailikin lajissa jonkin verran 3- ja 4-vuotiskausillaan saavuttamatta kuitenkaan mainittavaa menestystä. Galan lisäksi sillä on kaksi muuta jälkeläistä, jotka puolestaan pärjäsivät laukkaratsuina ihan mukavasti.

ii. Gin Gilead oli 166 cm korkea ruunikko ahaltekinhevosori. Ori oli perinyt sekä isänsä että emänsä huonoimmat luonteenpiirteet; se oli isänsä kaltainen vihainen ärhentelijä ja lisäksi vielä arka kuten emänsä. Arkuuttaan ori pyrki piilottamaan vihaisiin elkeisiin, ja se olikin hankala tapaus käsitellä. Ratsuna se olisi voinut olla lahjakas, jos se ei olisi jatkuvasti ollut sellainen vastarannan kiiski. Ori oli painottunut esteratsastukseen, mutta kisatuloksia siltä ei löydy. Jälkeläisiä ori jätti neljä kappaletta.

iii. Gepard oli rautias (mahdollisesti sabino) 160 cm korkea ahaltekinhevosori. Luonteeltaan ori oli äreä ja ajoittain jopa vihainen, ja sitä oli käsiteltävä erityisellä varovaisuudella ja varmuudella. Se myös vaistosi valoa nopeammin käsittelijänsä pelon ja epäröinnin ja käytti niitä siekailematta hyväkseen. Gepard oli painottunut esteratsastukseen, mutta kisatuloksia siltä ei löydy. Sen sijaan se jätti tiettävästi neljä jälkäistä.

iie. Waktsina oli ruunikko 153 cm korkea ahaltekinhevostamma. Esteratsastukseen painottuneelta tammalta ei löydy kisatuloksia, ja luonteeltaan se oli arka ja säikky. Se jätti elämänsä aikana yhteensä neljä jälkeläistä.

ie. Roza Vivac oli 160 cm korkea ruunivoikko ahaltekinhevostamma, jonka karvapeitteessä oli erityisen kaunis ahaltekinhevosille tyypillinen metallinkiilto. Tamma oli painottunut matkaratsastukseen, mutta siltä ei löydy kisatuloksia. Sen sijaan siltä löytyy viisi jäljeläistä.

iei. Fuza's Garmenya oli 160 cm korkea tummanruunikko ahaltekinhevosori. Valitettavasti oriista ei ole säilynyt muuta tietoa.

iee. Rosenfield oli 159 cm korkea ruunivoikko ahaltekinhevostamma. Valitettavasti tammasta ei ole säilynyt muuta tietoa.

Emä Gin Gaiana oli 159 cm korkea ruunikko (sabino) ahaltekinhevostamma. Laukkapainotteinen tamma kilpaili laukkaradoilla lyhyen aikaa, muttei koskaan edennyt maidenia pidemmälle, vaikka luokan voitto olikin muutaman kerran hyvin lähellä. Se jätti yhteensä kuusi jälkeläistä, joista osa on menestynyt laukkaradoilla tammaa itseään paremmin.

ei. Akeem BRA oli 158 cm korkea ruunikonkimo ahaltekinhevosori. Ori oli menestynyt laukkaratsu, joka ylsi urallaan G1-tasolle saakka. Luonteeltaan Akeemissa oli vähän äkäpussin vikaa, ja sen kanssa tarvittiin välillä vähän rumiakin otteita, ettei se olisi täysin jyrännyt hoitajiaan ja ratsastajiaan. Laukkaradoilla se oli varsinkin vanhemmiten varsinainen taistelijasielu. Oriiltä löytyy kuusi jälkeläistä.

eii. Jambantroe oli 157 cm korkea kimo ahaltekinhevosori, joka on palkittu Champion-arvonimellä. Kovasta laukkasuvusta polveutuva ori kilpaili itsekin laukkaratsastuksessa, ja vaikka se menestyikin ajoittain ihan hyvin, ei se kuitenkaan yltänyt menestyksekkään sukunsa saavutusten tasolle. Luonteeltaan Jambantroe oli todella arvaamaton ja sen vuoksi hankala, muttei kuitenkaan vihainen. Ori jätti maailmaan tiettävästi ainakin viisi jälkeläistä.

eie. May Iacint oli 159 cm korkea ruunikko ahaltekinhevostamma. Tamma teki kisauransa laukkaratsuna ja ylsi G3-tasolle saakka. May Iacint oli klassinen yhden ihmisen hevonen, mutta siitä huolimatta luonteeltaan mukava ja kaiken kaikkiaan hyvin käsiteltävissä oleva tapaus. Tamma jätti elämänsä aikana tiettävästi vain kaksi varsaa, molemmat samasta oriista.

ee. Gin Gaea oli 160 cm korkea ruunikko ahaltekinhevostamma. Se oli painottunut laukkaratsastukseen, mutta starttasi vain kerran huonolla menestyksellä. Tamman ainoiksi varsinaisiksi saavutuksiksi jäivätkin kolme varsaa, jotka tosin nekään eivät koskaan saavuttaneet mitään suurempaa menestystä.

eei. Ada Sewgi oli 161 cm korkea ruunikko ahaltekinhevosori. Luonteeltaan hieman äreä ori ei pahemmin välittänyt ihmisistä, mutta ratsuna se oli pirteä ja eteenpäinpyrkivä, vaikka tottelevaisuuden suhteen olikin aina välillä sanomista. Matkaratsastukseen painottuneelta oriilta ei löydy kisatuloksia, mutta se jätti maailmaan tiettävästi ainakin neljä jälkeläistä.

eee. Gara-Polat oli 161 cm korkea mustanvoikko ahaltekinhevostamma. Melko vaatimattomasta suvusta polveutuva tamma oli painottunut laukkaratsastukseen, mutta kisatuloksia siltä ei löydy. Luonteeltaan tamma oli hyvin tyypillinen ahaltek: kuumahko, nopea ja selkeästi yhden ihmisen hevonen. Gara-Polat oli kyllä kohtuullisen helppo myös vieraiden hoitaa ja ratsastaa, mitä nyt jäi kovin etäisen oloiseksi. Omaa ihmistaan tamma sen sijaan rakasti sydämensä pohjasta. Gara-Polat varsoi elämänsä aikana kuusi kertaa.


Kisatulokset ja saavutukset

Ei vielä mainittavampia saavutuksia.

Palkintokaappi

VMRJ:n alaiset matkaratsastuskisat — yht. 14 pistettä

Maa Jaos Pvm. Järjestäjä (linkki kutsuun) Luokka Sijoitus
VMRJ 17.06.2018 Kontolan Ratsutalli 15 km ihanneaika 4/18 (7p)
VMRJ 24.07.2018 Kilpailukeskus Päike 30 km ihanneaika 8/17 (3p)
VMRJ 30.07.2018 Reindeer Ranch 30 km ihanneaika 4/5 (2p)
VMRJ 04.08.2018 Fabella 30 km ihanneaika 4/6 (2p)

Päiväkirja — Valmennukset, kuulumiset yms.

00.00.0000 ·

Donec tortor odio, condimentum id euismod et

Praesent orci diam, tincidunt egestas sapien ac, tincidunt ornare enim. Mauris laoreet turpis vitae lectus accumsan maximus. Cras pharetra ante non ipsum facilisis, id sodales velit ornare. Suspendisse a ultricies nibh, a faucibus justo. Cras rhoncus purus justo, eu mattis sapien mattis vel. Integer placerat nunc eget condimentum faucibus. Ut eget metus neque. Duis vestibulum ultrices lacus in faucibus. Praesent quis dolor ante. Sed scelerisque velit rutrum, malesuada nisi at, tincidunt ipsum. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Interdum et malesuada fames ac ante ipsum primis in faucibus. Vestibulum fringilla metus at velit convallis, vitae luctus purus aliquet.