Kalvakan Ratsutila

Luonnekuvaus


Eksoottisen kaunis entinen laukkaratsu kiinnitti Oiva Kalvakan huomion eräässä huutokaupassa. Tamma on luonteeltaan etäinen, kuuma ja vähän arvaamaton, ja se on osoittautumassa klassiseksi "yhden ihmisen hevoseksi"; Oiva on vaivannäöllään pääsemässä Galan suosioon, mutta muita kohtaan Gala on edelleen kovin jäyhä.


Gin Gaiana - Gin Gaea - Gara-Polat

Sukutaulu


isä Gin Giordano VH12-001-0398 at, 163 cm, rn ii. Gin Gilead at, 166 cm, rn iii. Gepard
iie. Waktsina
ie. Roza Vivac at, 160 cm, rnvkko iei. Fuza's Garmenya
iee. Rosenfield
emä Gin Gaiana VH12-001-0668 at, 159 cm, rn sb ei. Akeem BRA at, 158 cm, rnkm eii. Jambantroe Ch
eie. May Iacint
ee. Gin Gaea at, 160 cm, rn eei. Ada Sewgi
eee. Gara-Polat
Näytä/piilota sukuselvitys

Isä Gin Giordano oli 163 cm korkea ruunikko ahaltekinhevosori. Toisin kuin muu sukunsa, Giordano oli painottunut laukkaratsastukseen, ja se kilpailikin lajissa jonkin verran 3- ja 4-vuotiskausillaan saavuttamatta kuitenkaan mainittavaa menestystä. Galan lisäksi sillä on kaksi muuta jälkeläistä, jotka puolestaan pärjäsivät laukkaratsuina ihan mukavasti.

ii. Gin Gilead oli 166 cm korkea ruunikko ahaltekinhevosori. Ori oli perinyt sekä isänsä että emänsä huonoimmat luonteenpiirteet; se oli isänsä kaltainen vihainen ärhentelijä ja lisäksi vielä arka kuten emänsä. Arkuuttaan ori pyrki piilottamaan vihaisiin elkeisiin, ja se olikin hankala tapaus käsitellä. Ratsuna se olisi voinut olla lahjakas, jos se ei olisi jatkuvasti ollut sellainen vastarannan kiiski. Ori oli painottunut esteratsastukseen, mutta kisatuloksia siltä ei löydy. Jälkeläisiä ori jätti neljä kappaletta.

iii. Gepard oli rautias (mahdollisesti sabino) 160 cm korkea ahaltekinhevosori. Luonteeltaan ori oli äreä ja ajoittain jopa vihainen, ja sitä oli käsiteltävä erityisellä varovaisuudella ja varmuudella. Se myös vaistosi valoa nopeammin käsittelijänsä pelon ja epäröinnin ja käytti niitä siekailematta hyväkseen. Gepard oli painottunut esteratsastukseen, mutta kisatuloksia siltä ei löydy. Sen sijaan se jätti tiettävästi neljä jälkäistä.

iie. Waktsina oli ruunikko 153 cm korkea ahaltekinhevostamma. Esteratsastukseen painottuneelta tammalta ei löydy kisatuloksia, ja luonteeltaan se oli arka ja säikky. Se jätti elämänsä aikana yhteensä neljä jälkeläistä.

ie. Roza Vivac oli 160 cm korkea ruunivoikko ahaltekinhevostamma, jonka karvapeitteessä oli erityisen kaunis ahaltekinhevosille tyypillinen metallinkiilto. Tamma oli painottunut matkaratsastukseen, mutta siltä ei löydy kisatuloksia. Sen sijaan siltä löytyy viisi jäljeläistä.

iei. Fuza's Garmenya oli 160 cm korkea tummanruunikko ahaltekinhevosori. Valitettavasti oriista ei ole säilynyt muuta tietoa.

iee. Rosenfield oli 159 cm korkea ruunivoikko ahaltekinhevostamma. Valitettavasti tammasta ei ole säilynyt muuta tietoa.

Emä Gin Gaiana oli 159 cm korkea ruunikko (sabino) ahaltekinhevostamma. Laukkapainotteinen tamma kilpaili laukkaradoilla lyhyen aikaa, muttei koskaan edennyt maidenia pidemmälle, vaikka luokan voitto olikin muutaman kerran hyvin lähellä. Se jätti yhteensä kuusi jälkeläistä, joista osa on menestynyt laukkaradoilla tammaa itseään paremmin.

ei. Akeem BRA oli 158 cm korkea ruunikonkimo ahaltekinhevosori. Ori oli menestynyt laukkaratsu, joka ylsi urallaan G1-tasolle saakka. Luonteeltaan Akeemissa oli vähän äkäpussin vikaa, ja sen kanssa tarvittiin välillä vähän rumiakin otteita, ettei se olisi täysin jyrännyt hoitajiaan ja ratsastajiaan. Laukkaradoilla se oli varsinkin vanhemmiten varsinainen taistelijasielu. Oriiltä löytyy kuusi jälkeläistä.

eii. Jambantroe oli 157 cm korkea kimo ahaltekinhevosori, joka on palkittu Champion-arvonimellä. Kovasta laukkasuvusta polveutuva ori kilpaili itsekin laukkaratsastuksessa, ja vaikka se menestyikin ajoittain ihan hyvin, ei se kuitenkaan yltänyt menestyksekkään sukunsa saavutusten tasolle. Luonteeltaan Jambantroe oli todella arvaamaton ja sen vuoksi hankala, muttei kuitenkaan vihainen. Ori jätti maailmaan tiettävästi ainakin viisi jälkeläistä.

eie. May Iacint oli 159 cm korkea ruunikko ahaltekinhevostamma. Tamma teki kisauransa laukkaratsuna ja ylsi G3-tasolle saakka. May Iacint oli klassinen yhden ihmisen hevonen, mutta siitä huolimatta luonteeltaan mukava ja kaiken kaikkiaan hyvin käsiteltävissä oleva tapaus. Tamma jätti elämänsä aikana tiettävästi vain kaksi varsaa, molemmat samasta oriista.

ee. Gin Gaea oli 160 cm korkea ruunikko ahaltekinhevostamma. Se oli painottunut laukkaratsastukseen, mutta starttasi vain kerran huonolla menestyksellä. Tamman ainoiksi varsinaisiksi saavutuksiksi jäivätkin kolme varsaa, jotka tosin nekään eivät koskaan saavuttaneet mitään suurempaa menestystä.

eei. Ada Sewgi oli 161 cm korkea ruunikko ahaltekinhevosori. Luonteeltaan hieman äreä ori ei pahemmin välittänyt ihmisistä, mutta ratsuna se oli pirteä ja eteenpäinpyrkivä, vaikka tottelevaisuuden suhteen olikin aina välillä sanomista. Matkaratsastukseen painottuneelta oriilta ei löydy kisatuloksia, mutta se jätti maailmaan tiettävästi ainakin neljä jälkeläistä.

eee. Gara-Polat oli 161 cm korkea mustanvoikko ahaltekinhevostamma. Melko vaatimattomasta suvusta polveutuva tamma oli painottunut laukkaratsastukseen, mutta kisatuloksia siltä ei löydy. Luonteeltaan tamma oli hyvin tyypillinen ahaltek: kuumahko, nopea ja selkeästi yhden ihmisen hevonen. Gara-Polat oli kyllä kohtuullisen helppo myös vieraiden hoitaa ja ratsastaa, mitä nyt jäi kovin etäisen oloiseksi. Omaa ihmistaan tamma sen sijaan rakasti sydämensä pohjasta. Gara-Polat varsoi elämänsä aikana kuusi kertaa.


Jälkeläiset


# Jälkeläinen Syntynyt Meriitit Isä
001. til-r. Galileo 28.03.2019 ei meriittejä tuntematon

Kisatulokset ja meriitit


Ei vielä mainittavampia saavutuksia.

PKK:n alaiset näyttelyt

Pvm. Järjestäjä Luokka, tuomari(t) Tulos
18.07.2020 Zen Täysiveritammat, tuom. Jutta EO-sert

VMRJ:n alaiset matkaratsastuskisat — yht. 38 pistettä

Maa Jaos Pvm. Järjestäjä (linkki kutsuun) Luokka Sijoitus
VMRJ 17.06.2018 Kontolan Ratsutalli 15 km ihanneaika 4/18 (7p)
VMRJ 29.06.2018 Kontolan Ratsutalli 15 km ihanneaika 22/39 (1p)
VMRJ 24.07.2018 Kilpailukeskus Päike 30 km ihanneaika 8/17 (3p)
VMRJ 30.07.2018 Reindeer Ranch 30 km ihanneaika 4/5 (2p)
VMRJ 04.08.2018 Fabella 30 km ihanneaika 4/6 (2p)
VMRJ 08.08.2018 Ponitila Adina 30 km ihanneaika 4/8 (2p)
VMRJ 13.11.2019 Kadon Kartano 30 km ihanneaika 6/11 (5p)
VMRJ 13.11.2019 Kadon Kartano 30 km ihanneaika 6/11 (5p)
VMRJ 15.11.2019 Kadon Kartano 30 km ihanneaika 5/11 (6p)
VMRJ 17.11.2019 Kadon Kartano 30 km ihanneaika 1/11 (10p)

Palkintokaappi


Päiväkirja valmennukset, kuulumiset ja muut kertomukset


Ei vielä merkintöjä.