Kalvakan Ratsutila

Pienimuotoista hevos- ja ponikasvatusta


Kalvakan Ratsutilan hevos- ja ponikasvatus on varsin pienimuotoista, mutta silti yhtä kaikki tärkeä osa tallin toimintaa. Suomenhevosilla on aina ollut tärkeä asema Kalvakoiden perheessä, mutta varsinaista kasvatusrotua tallilla ei ole. Jokainen tilalla syntyvä varsa on tarkan harkinnan tulos, jonka kohdalla on haluttu varmistaa, että varsasta kasvaa terve, selväpäinen, aiottuun käyttötarkoitukseensa hyvin sopiva ja rotunsa parhaiden ominaisuuksien mukainen.

Tallilla on tällä hetkellä käytössä kaksi VRL:ään rekisteröityä kasvattajaliitettä: etuliite Kalvakan, joka lisätään suomenkielisiin nimiin, ja etuliite Ashen, jota käytetään englanninkielisissä nimissä ja joka on käännös suomenkielisestä liitteestä. Osa tallin kasvateista nimetään ilman kasvattajaliitettä. Ensimmäiset Kalvakan Ratsutilan perustamisen jälkeen syntyneet Kalvakoiden kasvatit näkivät päivänvalon vuonna 2015. Tätä ennen Kristiina Kalvakan nimissä ehti syntyä neljä suomenhevoskasvattia.

Tällä hetkellä tilan oriit eivät ole tarjolla ulkopuolisille tammoille, mutta tilanne tulee todennäköisesti muuttumaan tulevaisuudessa. Myöskään tallin tammoja ei anneta leasingiin, vaan kaikki niiden varsat syntyvät Kalvakan Ratsutilan nimiin. Koska tilan kasvatustoiminta on tarkoin suunniteltua, ei tallin tammoista ole saatavissa tilausvarsoja.