Kasvatustoiminta

Kalvakan Ratsutilan hevos- ja ponikasvatus on varsin pienimuotoista, mutta silti yhtä kaikki tärkeä osa tallin toimintaa. Vaikka suomenhevoset ovatkin olleet isossa asemassa tallin kasvatustoiminnassa, ei tilalla olla keskitytty mihinkään tiettyyn rotuun, vaan varsoja syntyy sen mukaan, minkä rotuisia tammoja tallilla kulloinkin asustaa. Jokainen tilalla syntyvä varsa on tarkan harkinnan tulos, jonka kohdalla on pyrity täyttämään kulloinenkin tavoite mahdollisimman tarkkaan — milloin on haluttu saada aikaiseksi näyttävä kouluratsu, milloin laadukas harrastehevonen. Kaikkeen Kalvakan Ratsutilalla tapahtuvaan kasvatustoimintaan pätevät silti samat perustavoitteet: pyrkimyksenä on saada aikaiseksi ennen kaikkea terveitä ja selväpäisiä, rotunsa ominaisuudet hyvin täyttäviä yksilöitä.

Tallilla on tällä hetkellä käytössä kaksi kasvattajaliitettä: etuliite Kalvakan, joka lisätään suomenkielisiin nimiin, ja etuliite Ashen, jota käytetään englanninkielisissä nimissä. Ashen-etuliite on yksinkertaisesti käännös Kalvakan-liitteestä. Ensimmäiset näiden liitteiden alle syntyneet kasvatit näkivät päivänvalon vuonna 2015, mutta ne eivät suinkaan olleet ensimmäiset tallin omistajaperheen kasvattamat hevoset. Ennen varsinaisen ratsutilan perustamista syntyneitä Kalvakoiden kasvatteja voi nähdä vaikuttamassa nykyisen ratsutilan hevosten sukutauluissa.

Tällä hetkellä tilan oriit eivät ole tarjolla ulkopuolisille tammoille, mutta tilanne tulee todennäköisesti muuttumaan tulevaisuudessa. Myöskään tammojamme ei anneta leasingiin, vaan kaikki niiden varsat syntyvät Kalvakan Ratsutilan nimiin. Koska tilan kasvatustoiminta on tarkoin suunniteltua, ei tallin tammoista ole saatavissa tilausvarsoja. Myyntiin tulevista kasvateistamme tiedotetaan erikseen.