Kalvakan Ratsutila

Uusi hevonen Kalvakan Ratsutilalta?


Toisinaan Kalvakan Ratsutilalta myydään hevosia ja poneja uusiin koteihin. Suurin osa näistä myyntihevosista on tallin omia kasvatteja, mutta joskus myyntiin saattaa tulla myös muita hevosia. Kaikki myytävät ja myyntiin tulevat hevosemme on listattu tälle sivulle, ja jokaisen tiedot ja laajempi esittely löytyy kunkin hevosen omalta sivulta.

Ohjeet ostopyynnön tekemiseen

Herättikö joku Kalvakan Ratsutilan myyntihevosista mielenkiintosi? Voit lähettää vapaamuotoisen ostopyynnön joko sähköpostitse osoitteeseen virtuaali@arnikan.net tai yksityisviestillä Keskusta-foorumin kautta. Ostopyynnöstä tulee käydä ilmi, millaisia suunnitelmia sinulla on hevosen tulevaisuutta varten ja millaisissa olosuhteissa se tulisi luonasi elämään. Jonkinlaisen sivunäytön linkittäminen on toivottavaa, muttei välttämätöntä, jos sellaista ei vielä ole. Muistathan perehtyä huolella myyntiehtoihin ennen ostopyynnön lähettämistä!

Huomaathan, että tällä hetkellä kaikki tälle sivulle listatut hevoset ovat vasta tulossa myyntiin, eli ostopyyntöjä EI oteta vielä vastaan.


Tulossa myyntiin


KTK-kelp.

hannover-tamma
Ashen Starlet

Stara on säpsy ja herkkä nuori tamma, jonka käsittely vaatii juuri oikeassa suhteessa silkkihansikkaita ja auktoriteettia. Stara polveutuu hyvästä estesuvusta, ja on osoittanut lahjakkuutta hyppäämiseen jo varhain. Oikeissa käsissä siitä saa varmasti hyvän kilpakaverin esteradoille.

KTK-kelp.

hannover-tamma
Ashen Zandra

Zandrasta löytyy aimo annos uhmakkuutta ja omapäisyyttä. Osa tästä tasoittuu varmasti iän ja oikeanlaisen koulutuksen myötä, mutta vielä tämän diivan mielenosoituksilta ei voi välttyä. Hyvästä estesuvusta polveutuvasta tammasta saa varmasti lopulta koulittua kunnon hyppääjän.

ei meriittejä

walesinponiruuna
Briarholt's Tristan

Tämä söpö poniruuna on omasta mielestään varsinainen gangsteri ja kovanaama. Se komentee mielellään ihmisiä ja itseään reilusti kookkaampia lajitovereitaan, jos siihen vain tarjoutuu tilaisuus. Onneksi Tristanin saa helposti takaisin ruotuun, ainakin hetkeksi.

KTK-kelp.

suomenhevosori
Kalvakan Kelmee

Kutsumanimestään huolimatta Kelmi on roistomainen lähinnä siten, että se hurmaa useimmat ihmiset ihan tuosta vain, ja ihmekös tuo: Kelmi on komea kimo suomenhevonen, joka saa sydämet läpättämään paitsi ulkomuodollaan ja taidoillaan, myös erinomaisella luonteellaan.

KTK-kelp.

suomenhevosori
Kalvakan Vilunki

Viksun kohdalla mietittiin pitkään, olisiko ruunaaminen aiheellista. Nuori ori on kuitenkin kiistatta niin lupaava tapaus, että se on saanut säilyttää oriutensa, vaikka se on melkoisen voimakasluonteinen ja välillä hankala. Potentiaalinsa turvin Viksusta on kuitenkin varmasti vaikka mihin.

ei meriittejä

anglo-trakehnerruuna
Strangelove

Lempeäluonteinen Lantti on selvästi luotu sellaiseksi ihanaksi ensimmäiseksi lempihevoseksi, jonka myötä lapset ja nuoret hurahtavat hevosiin loppuiäkseen. Ruuna olisi varmasti onnellisin tasokkaana harrasteratsuna, mutta siitä saanee myös ihan kelvollisen kisakaverin.


Myyntiehdot


Kalvakan Ratsutila on realistisuuteen pyrkivä tarinaprojekti, jonka suhteen ollaan monin tavoin tarkempia kuin mitä virtuaalitalleilla yleensä. Tästä syystä myös hevosten myyntiehdot ovat laajemmat ja osittain myös tiukemmat kuin tavallisesti, eikä Kalvakan Ratsutilalta ostettava hevonen siis ole välttämättä sopiva valinta kaikille virtuaaliharrastajille tai ihan millaiselle tallille tahansa. Olennaisimmat ehdot koskevat Kalvakan Ratsutilan tarinankerronnan yhtenäisyyden kannalta tärkeitä asioita, joihin lukeutuu esimerkiksi vaatimus reaaliaikaisen ikääntymisen noudattamisesta. Tarinapainotteisesti, reaaliaikaisesti ja piirrettyjen kuvien kanssa harrastaville Kalvakoiden myyntihevoset sen sijaan voivat olla oikea unelmien täyttymys: hevosillamme on jo taustallaan tarina ja oma historiansa, ne ovat omanlaisiaan ainutlaatuisia yksilöitä, jotka on helppo ottaa mukaan oman tallin tarinaan. Luethan alla olevat myyntiehdot huolella jo ennen ostopyynnön lähettämistä!

Uuden omistajan velvollisuudet ja oikeudet

Kun ostopyyntö on hyväksytty, uusien sivujen osoite on ilmoitettava kahden viikon kuluessa. Sivujen ei tarvitse ilmoittamisvaiheessa olla loppuun asti hiottu, riittää, että niiltä löytyvät hevosen perustiedot, hevosen mukana tulleet kuvat sekä Kalvakan Ratsutila linkitettynä tapauksesta riippuen hevosen kasvattajaksi, entiseksi omistajaksi tai maahantuojaksi. Sivujen tekoon on mahdollista pyytää lisäaikaa. Jos hevosen sivujen osoite muuttuu myöhemmin, uusi osoite on aina ilmoitettava Kalvakoille.

Hevosen perustietoja ei saa muuttaa. Perustietoihin kuuluvat hevosen virallinen nimi, syntymäaika, sukupuoli (oriit saa ruunata), rotu, väritys, säkäkorkeus (varsat toki kasvavat vanhetessaan), sukutaulu ja perusluonne. Hevoset on rekisteröity VRL:n hevosrekisteriin, ja ostajalla on hyvä olla oma VRL-tunnus, jotta hevonen voidaan siirtää hänen nimiinsä rekisterissä.

Ostaja saa hevosen mukana vähintään yhden hevoselle piirretyn kuvan (katso lisätietoja näiden ehtojen Hevosten kuvista -osiosta), lyhyen luonnekuvauksen ja sukuselvityksen. Tekstit voi halutessaan kopioida uusille sivuille sellaisenaan, mutta niitä voi myös muokata ja laajentaa, kunhan olennaiset seikat eivät muutu. Sukuselvityksiin ei saa (varsinkaan EVM-hevosten kohdalla) lisätä asioita, joita alkuperäisessä tekstissä ei ole mainittu, eikä niistä saa myöskään poistaa informaatiota; muiden kuin EVM-sukulaisten uusia saavutuksia ja muita vastaavia asioita saa toki päivittää ajan tasalle. Luonnekuvausta voi laajentaa ja kehittää vapaasti, kunhan hevosen perusluonne ja historia huomioidaan.

Kalvakan Ratsutilalta ostetuilla hevosilla ei ole minimiaktiivisuusvaatimusta. Sivuja saa päivittää juuri sitä tahtia kuin ostaja näkee parhaaksi, eikä hevosia lunasteta takaisin epäaktiivisuuden vuoksi, kunhan ostajaan saa tarvittaessa otettua yhteyttä ja on tiedossa, ettei hän ole lopettanut harrastusta. Myyntihetkellä hevosta on saatettu markkinoida esimerkiksi nimenomaan kisaratsuksi, mutta on täysin ostajan päätettävissä, kilpaileeko hän lopulta hevosella vai ei. Tärkeintä on, että hevosesta on ostajalleen iloa osana ostajan tarinaprojektia tavalla tai toisella.

Jos ostaja haluaa luopua Kalvakoilta ostamastaan hevosesta, ensisijaisena suosituksena on palauttaa hevonen takaisin Kalvakan Ratsutilan omistukseen. Ostaja voi myös halutessaan myydä hevosen eteenpäin muualle, mutta asiasta on ilmoitettava etukäteen Kalvakoille, ja myös uuden omistajan on sitouduttava noudattamaan näitä myyntiehtoja. Kalvakoilta ostettua hevosta myyvän henkilön vastuulla on tiedottaa uudelle ostajalle näistä ehdoista ja niiden vaatimuksista, ja hevosen uusi osoite on ilmoitettava Kalvakoille.

Hevosten kuvista

Kalvakan Ratsutilalta myydään hevosia vain piirroskuvallisiksi. Jokaisella myytävällä hevosella on valmiina vähintään yksi piirretty kuva, joka sisältyy kauppaan. Hevosen mukana tulevia kuvia ei saa käyttää millään muulla hevosella missään vaiheessa, ja jos hevonen myydään eteenpäin, myös Kalvakoilta tulleet kuvat siirtyvät hevosen mukana uudelle omistajalle, eikä aiempi omistaja voi niitä enää käyttää. Mukaan tulevista kuvista ei saa poistaa tekijänoikeusmerkintää eikä kuvia saa muokata, mutta niitä voi toki käyttää esimerkiksi hevoslistauksen ohessa olevien kuvien tai muiden sivuston pikkugrafiikoiden tekemisessä. Uusi omistaja voi vapaasti täydentää hevosen kuvagalleriaa omilla tai muiden tekemillä piirroskuvilla. Jos uusi omistaja myöhemmin myy hevosen eteenpäin (kolmannelle osapuolelle tai takaisin Kalvakoille), kuvagalleriaan lisättyjen kuvien toivotaan siirtyvän hevosen mukana, mutta päätösvalta tässä asiassa on tietysti ensisijaisesti kuvien piirtäjällä tai kuvien käyttöoikeuden itselleen lunastaneella henkilöllä.

Realistisuusvaatimus

Hevosen on ikäännyttävä reaaliaikaisesti koko ikänsä myös uudella omistajallaan. Ikääntymistä ei saa nopeuttaa eikä hidastaa edes hetkellisesti. Myös koulutus- ja kilpailutahdin on oltava realistinen. Ratsukoulutuksen voi aloittaa aikaisintaan kolmevuotiaana, eikä hevonen voi pompata välittömästi maksimitasolleen heti täytettyään kolme vuotta. Myös mahdollisen kilpailemisen on tapahduttava realistisessa tahdissa ja maltillisesti. Sama pätee hevosen käyttöön jalostuksessa: hevosen kantoajan, varsan vieroitusiän ja muun jalostuskäyttöön liittyvän ajankulun on myös oltava realistisia. On erittäin suotavaa noudattaa reaaliaikaista ikääntymistä myös Kalvakan Ratsutilalta ostettujen hevosten jälkeläisillä, vaikka päätösvalta tässä asiassa onkin tietysti varsan kasvattajalla. Myös värien realistinen periytyminen on erittäin suotavaa huomioida.

Ostaessaan hevosen Kalvakan Ratsutilalta ostaja sitoutuu noudattamaan näitä myyntiehtoja koko sen ajan, kun hevonen on hänen omistuksessaan. Ehtojen rikkominen voi johtaa ostetun hevosen takaisinlunastamiseen ehtoja rikkoneelta henkilöltä.


Myydyt hevoset


Ei vielä myytyjä hevosia.