Ansiomerkit

Hienot, kiiltelevät ansiomerkit motivoivat tallin omaa väkeä kokeilemaan erilaisia asioita ja ottamaan kaiken irti Repolanmäen tarjoamista mahdollisuuksista. Erilaisia ansiomerkkejä voi ansaita esimerkiksi ihan tavanomaisista arjen askareista ja vaikkapa osallistumalla Repolanmäen järjestämiin tapahtumiin, mutta niitä saattaa myös osua kohdalle ihan yllättäen — on näet mahdollista törmätä tilanteisiin, jotka avaavat kätkettyjä mysteerimerkkejä! Joidenkin merkkien saavuttamisesta on tiedossa myös hauskoja ja hyödyllisiä lisäpalkkioita. Ansiomerkkejä kannattaa siis tavoitella!


Ansiokkuusmerkit

Ansiokkuusmerkkejä myönnetään palkinnoksi tallilaisille, jotka ovat osoittaneet olevansa erityisen tuotteliaita, lahjakkaita ja ansioituneita jollakin tallin toimintaan osallistumisen saralla.

Kertomuksissaan poikkeuksellista lahjakkuutta osoittaneet kirjoittajat voivat tulla palkituksi Ansiokas kirjoittaja -merkillä, kun taas vastaavasti piirtämisestä innostuneet tallilaiset voivat tavoitella Ansiokas piirtäjä -merkkiä. Oma, erityinen ansiokkuusmerkkinsä on ansaittavissa myös sarjakuvia piirtämällä. Kaikkein ahkerimmat voivat ryhtyä tavoittelemaan Monilahjakkuusmerkkiä, joka myönnetään heille, joilta löytyy sekä asiokkaan kirjoittajan että ansiokkaan piirtäjän TAI sarjakuvapiirtäjän ansiomerkit.

Lisäksi on mahdollista ansaita Foorumin ilopilleri -merkki. Tämä merkki voidaan myöntää tallilaiselle, joka on osallistunut foorumilla ahkerasti keskusteluihin ja onnistunut luomaan tallilaisten keskuudessa hyvää henkeä.


Ahkeruusmerkit

Ahkera hoitaja -merkit

Myönnetään palkinnoksi, kun hevosenhoitajana toimiva tallilainen on kirjoittanut/piirtänyt tietyn määrän hoitokertomuksia hoidokilleen. Kaikkien tekstien tai piirrosten ei tarvitse olla samalle hevoselle tehtyjä, vaan merkit myönnetään hoitajan aikaansaannosten kokonaislukumäärän perusteella. Kutakin merkkiä varten vaaditaan seuraava määrä hoitosuorituksia:

Pronssimerkki: 10 tekstiä TAI 6 tekstiä ja 2 piirrosta/sarjakuvaa
Hopeamerkki: 25 tekstiä TAI 15 tekstiä ja 5 piirrosta/sarjakuvaa
Kultamerkki: 45 tekstiä TAI 29 tekstiä ja 8 piirrosta/sarjakuvaa
Platinamerkki: 85 tekstiä TAI 45 tekstiä ja 15 piirrosta/sarjakuvaa


Ratsastusmerkit

Maastoratsastusmerkit

Maastoratsastusmerkkejä voi ansaita lähtemällä reippaasti maastoilemaan! Jotta merkki voidaan myöntää, tulee maastoretkestä olla todisteena joko kirjoitettu tai piirretty hoitokertomus. Repolanmäkeä ympäröivät ratsastusmaastot ovat kauniita joka vuodenaikana, ja maastot kannattaakin kokea niin keväällä, kesällä, syksyllä kuin talvellakin — eikä vähiten siitä syystä, että jokaista vuodenaikaa varten on mahdollista saada oma merkkinsä! Vuodenaikaan sidoksissa olevan maastomerkin voi antaita vain merkkiä vastaavana vuodenaikana.

Lisäksi on mahdollista suorittaa joulumaastomerkki. Joulumaastomerkin voi ansaita osallistumalla joulukuussa tallin järjestämälle joulumaastolle. Pidä siis silmällä tallin tapahtumakalenteria, kun vuosi lähestyy loppuaan! Talvi- ja joulumaastomerkkejä ei voi suorittaa samalla kertaa.


Sekalaiset merkit

Vuosimerkit

Vuosimerkkejä voi ansaita olemalla mukana Repolanmäen toiminnassa vuodesta toiseen. Kun Repolanmäessä aloittamisesta on kulunut 12 kuukautta, on tallilaiselle luvassa ansiomerkki, joka juhlistaa ensimmäistä Repolanmäessä vietettyä vuotta. Seuraavan merkin saa 24 kuukauden kuluttua aloituspäivämäärästä, kolmannen 46 kuukauden kuluttua, jne.

Kuukaudet lasketaan lähtien siitä päivästä, jona tallilainen on tullut Repolanmäkeen. Pienet tauot eivät vaikuta laskentaan, mutta jos tallilainen on syystä tai toisesta vaikkapa vuoden ajan poissa ja palaa sitten takaisin, poissaolovuotta ei lasketa mukaan Repolanmäessä vietettyihin vuosiin.

Mysteerimerkkien avaaja -merkit

Myönnetään palkinnoksi, kun tallilainen on avannut tietyn määrän mysteerimerkkejä eli ansiomerkkejä, joiden sisältö on piilotettu, kunnes joku sattumalta täyttää niihin vaaditut kriteerit. Kutakin merkkiä varten vaaditaan seuraava määrä avattuja mysteerimerkkejä:

Pronssimerkki: 1 avattu mysteerimerkki
Hopeamerkki: 3 avattua mysteerimerkkiä
Kultamerkki: 6 avattua mysteerimerkkiä
Platinamerkki: 10 avattua mysteerimerkkiä


Mysteerimerkit

Mysteerimerkit ovat ansiomerkkejä, joiden sisältö on piilotettu, kunnes joku sattumalta täyttää niihin vaaditut kriteerit. Kun merkki on kerran avattu, se siirtyy (paitsi äärimmäisen harvoissa poikkeustapauksissa) tavallisten merkkien joukkoon vapaasti suoritettavaksi. Merkkejä löytyy kaikkein parhaiten, kun kokeilee reippaasti kaikenlaisia eri asioita, joita Repolanmäessä on mahdollista tehdä. Mysteerimerkkien aukomista tavoittelevien onkin siis tarpeen osallistua aktiivisesti tallin toimintaan ja kirjoittaa (tai piirtää) monipuolisia ja vaihtelevia hoitokertomuksia. Onnea etsintöihin!

Avatut mysteerimerkit

Tapaturmamerkki: Tämän merkin voi ansaita, jos tulee vahingossa teloneeksi itsensä vähän tavallista pahemmin tai jos muutoin joutuu tallin arjessa osalliseksi tilanteeseen, jossa joku tallilainen satuttaa itsensä. Pitäkää järki päässä ja olkaa varovaisia! Tämän merkin avasi Aina Honkanen 28. marraskuuta 2015 Dantelle kirjoittamassaan hoitokertomuksessa.