Myytävät kasvattimme

Huomioitava ennen ostopyynnön jättämistä

 • Periytymisjärjestelmämme ansiosta jokaisella kasvatillamme on jo syntymästä lähtien tiedossa tietty väritys sekä tietyt luonteenpiirteet ja kyvyt. Kasvattimme eivät siis ole ns. "tyhjiä tauluja", jotka voi muokata tyhjästä täysin oman mielensä mukaiseksi, kuten virtuaalimaailmassa usein on käytäntönä — sen sijaan kasvattamamme hevoset ovat alusta lähtien selkeästi yksilöitä, joilla on omat vahvuutensa ja heikkoutensa.
 • Uudessa kodissa arvostamme ennen kaikkea pitkäaikaisuutta ja sitä, että hevonen tulee jollakin tapaa huomioiduksi. Emme vaadi uutta omistajaa kilpailemaan kasvatillamme tai käyttämään sitä jalostuksessa. Jos kuitenkin jonkun hevosen kohdalla etsitään ensisijaisesti kotia, jossa se pääsee nimenomaan jalostus ja/tai kisakäyttöön, tästä on mainittu erikseen hevosen myynti-ilmoituksessa. Laatuarvostelut, kantakirjaukset ynnä muut hienoudet ovat toki aina kiva lisä, mutta ethän lupaa ostopyynnössäsi hevoselle sellaisia meriittejä, joita et rehellisesti ole valmis toteuttamaan!

Ostopyynnön tekeminen

 • Jos törmäsit myytäviin kasvatteihimme Keskusta-foorumille kirjoittamassani ketjussa, voit jättää ostopyyntösi kyseiseen ketjuun. Ostopyynnöt voi myös lähettää sähköpostitse osoitteeseen virtuaali@arnikan.net asianmukaisesti otsikoituna.
 • Ostopyyntö on vapaamuotoinen, mutta siitä tulisi käydä selkeästi ilmi, millainen tulevaisuus hevosella olisi luonasi. Ethän lupaa asioita, joita et ole valmis toteuttamaan! Liitäthän mukaan myös sivunäytön aikaisemmin omistamistasi hevosista tai tallistasi, jos sinulta sellaisia valmiiksi löytyy.

Kun ostopyyntösi on hyväksytty

 • Hevosten uusien sivujen osoite on ilmoitettava minulle kahden viikon sisään myyntipäivästä, ellei toisin sovita. Lisäajasta voidaan tarvittaessa neuvotella.
 • Hevosen sivuilta tulee löytyä kasvattajana Saarnituvan Suomenhevoset linkitettynä tallin osoitteeseen.
 • Hevosen perustietoja (nimi, sukupuoli, syntymäaika, väritys) ei saa muuttaa eikä kasvattajaliitettä (Saarnituvan) poistaa nimestä.
 • Vaikka et merkitsisikään hevoselle periytymisjärjestelmän mukaisesti määräytyneitä ominaisuuksia ylös sen uusille sivulle, tulee nämä piirteet kuitenkin ottaa huomioon esim. luonnekuvauksessa. Herkästä ja temperamenttisesta hevosesta ei siis tule äkkiä lauhkeaa junturaa!
 • Hevoselle on tehtävä muistosivut sen kuoltua, ja ne on talletettava Internet Archiveen. Sivujen tallettaminen aika ajoin on suositeltavaa myös hevosen elinaikana.

Kasvatin takaisin ottaminen, eteenpäin myyminen ja palauttaminen

 • Kasvattaja varaa oikeuden ottaa hevosen takaisin omistukseensa tapauksissa, joissa hevosen omistaja on tiettävästi lopettanut harrastuksen tai lopettamassa sitä, tai jos hevosen sivut lakkaavat pitkäksi aikaa toimimasta eikä omistajaan saada yhteyttä tilanteen selvittämiseksi.
 • Uusi omistaja ei saa myydä kasvattiamme eteenpäin neuvottelematta ensin asiasta kasvattajan kanssa. (Tämä pykälä on mukana myyntiehdoissa siitä syystä, että pystyisimme paremmin valvomaan myyntiehtojemme toteutumista ja erityisesti sitä, että osana periytymisjärjestelmää hevoselle periytynyt väritys ei mene vaihtumaan hevosen elinaikana.)
 • Voit aina palauttaa kasvattimme meille. Jos siis hevonen ei enää inspiroi tai katsot, ettei sinulla ole sille käyttöä, ota yhteyttä. Tapauksissa, joissa hevonen on vanhempi ja/tai sillä on jo tarvittavat saavutukset, saattaa hevosen lopettaminen olla parempi vaihtoehto kuin kasvattajalle palauttaminen. Harkitsethan asiaa tapauskohtaisesti.

Myynnissä

Myytäviä kasvatteja tulossa lähiaikoina.