FLY Lumiére

VIP MVA Fn, KTK-I
Skp, rotu ori, trakehner
Väri, säkä ruunikko, 166 cm
Syntynyt, ikä 01.05.2007 Isossa-Britanniassa, 14-vuotias
Painotus estepainotteinen
Koulutus Helppo A / 140 cm
Kasvattaja Flyinvalley Stables
Omistaja Arnika VRL-01371

Luonnekuvaus

Lumiére saapui meille hyvin nuorella iällä, vasta vieroitettuna ja hieman arkana orivarsana. Arkuus jäi kumminkin varsin pian taakse, kun Jere sopeutui nopeasti uuteen kotiinsa ja oli pian aivan kotonansa kaikin puolin. Jere on yleisesti luonteeltaan rauhallinen ja luottavainen ja oriiksi sangen leppoisa tapaus. Sitä on helppo käsitellä tilanteessa kuin tilanteessa, mutta ihan varomattomaksi ei oriin kanssa kumminkaan parane ryhtyä — pinnan alla piilee kumminkin myös orimaisuus, ja Jere saattaakin toisinaan yllättää leppoisan ulkokuorensa takaa.

Hoidettaessa ja käsiteltäessä Jere on oikein mukava tapaus ja oriiksi varsin hyvätapainen. Se tottelee mukisematta hoitajan pyyntöjä eikä juuri tee suurta numeroa itsestään. Harjatessa se seisoo kärsivällisesti paikoillaan ja seurailee mielenkiinnolla hoitajan toimia. Ihan vierasta ihmistä se saattaa hiukan yrittää pompottaa, mutta tutun hoitajan kanssa se on oikein kiva kaveri. Jere on myöskin mustasukkainen hoitajastaan ja saattaa ruveta mököttämään, jos huomaa hoitajansa suovan liiaksi huomiota jollekin toiselle hevoselle. Oikeastaan ainoa arkinen toimenpide, jota kohtaan Jere suhtautuu vähemmän kärsivällisesti ja hyväkäytöksisesti on satulavyön kiristys. Jere ei pullistele, mutta nakkelee niskojaan ja tömistelee jaloillaan tehdäkseen selväksi, että tämä touhu ei ole sen mieleen. Saattaapa varomaton satuloija saada näykkäisynkin, jos seisoo huolimattomasti oriin pään lähettyvillä. Taluttaessa Jere seuraa taluttajaansa yleensä sangen kiltisti. Tammojen lähettyvillä on tietysti esittäydyttävä parhaimmillaan ja silloin on luvassa hienonnäköistä tepastelua, mutta siitä huolimatta Jere pysyy ihan hallinnassa, ja kun tammojen luota ollaan päästy vähän etäämmälle rauhoittuu ori taas tavalliseksi leppoisaksi itseksensä.

Ratsastettaessa Jere on alkuunsa todella tahmea ja hidas liikkeissään, mutta virkistyy nopeasti kun ratsastaja heti alusta lähtien ryhtyy tekemään kunnolla töitä. Lämmittyään Jere on kuuliainen avuille ja yleensä oikein mukava ratsastaa. Sen askeleet eivät ole ihan parhaat mahdolliset, mutta sen liikkeissä on kuitenkin tiettyä elastisuutta ja voimakkuutta. Jere oppii nopeasti uusia asioita, ja tämä valitettavasti pätee myös jos jonkinsorttisiin tapoihin luistaa tehtävistä — jos ratsastaja ei anna tarpeeksi selkeitä apuja, Jere menee siitä mistä aita on matalin, mutta kun ratsastaja antaa avut selkeästi ja varmasti yltää ori erinomaisiin suorituksiin. Kouluratsastus ei ihan ole Jeren vahvinta lajia, mutta siitä huolimatta se jaksaa innolla yrittää vaikka lopputulos ei niin mainiota olisikaan. Esteillä sen sijaan Jere on oikea luonnonlahjakkuus. Ratsastajan ei juuri tarvitse muuta kuin mennä mukana, ori kun osaa sovittaa askeleensa hienosti esteiden väliin minkä lisäksi se osaa luonnostaan ponnistaa oikeassa kohtaa. Jere hyppää sulavasti ja yleensä se jättää melkoisen välimatkan itsensä ja esteen väliin. Maastossa Jere on luotettava ja reipas eikä se arastele juurikaan mitään rapinoita tai tuulen suhinoita.

ISÄLINJA: Gordian II (1)
EMÄLINJA: Beatrix TKH (1)

Sukutaulu

i. Gordian II VH01-021-6891 trak, 166 cm, trn KTK-III, ERJ-II ii. Gordian trak, 167 cm, prn EVM iii. Lord of the Lakes EVM
iie. Georgiana EVM
ie. Catarina II trak, 159 cm, mkm EVM iei. Catador EVM
iee. Buzz Bonita EVM
e. Beatrix TKH VH00-021-1368 trak, 167 cm, rn ei. Betradox trak, 174,8 cm EVM eii. Bedremeister EVM
eie. Priméro Van Halden EVM
ee. Byaano de Shara trak, 165,9 cm EVM eei. Shilent DK EVM
eee. Marequ'e De'vill EVM

Näytä/piilota sukuselvitys

Isä Gordian II oli 166 cm korkea tummanruunikko trakehnerori. Saksassa syntynyt ori oli lahjakas niin kouluradoilla kuin esteilläkin; se osasi koulua vaativan A:n verran ja hyppäsi jopa 160 cm ratoja. Ori kilpaili kummassakin lajissa hienosti menestyen, ja enemmän sitä nähtiin luonnollisesti painotuslajinsa parissa estekisoissa. Gordian II onkin palkittu esteratsastusjaoksen laatuarvostelussa II-palkinnolla. Se oli myös suosittu siitoksessa, ja siltä löytyy lähemmäs parikymmentä jälkeläistä. Ori on myös kantakirjattu III-palkinnolla.

ii. Gordian oli 167 cm korkea punaruunikko trakehnerori, joka polveutuu kuuluisasta isälinjasta. Gordian ei kuitenkaan valitettavasti ollut isälinjansa parhaimmistoa. Se kilpaili muutaman kauden 130 cm -tasoisia luokkia, mutta sen todettiin pian toimivan paremmin kouluratsuna. Tässä lajissa Gordian menestyikin paremmin, minkä ansiosta sille teetetiin lopulta kymmenisen jälkeläistä sen siitosoriin uran aikana.

iii. Lord of the Lakes oli hienosta isästä polveutuva, 170 cm korkea kimo trakehnerori, joka kilpaili esteratsastuksessa lähinnä 120 cm -tasoisissa luokissa. Se menestyikin niissä niin hyvin, että sen kanssa kokeiltiin myös korkeampia luokkia, mutta niissä halutunlaista menestystä ei saavutettu. Lord of the Lakes oli paitsi hyvä hyppääjä, myös mallikas kouluratsu, ja se toimi todella hyvin myös vaativissa koululuokissa. Ori oli hyvin komea ja hyvä rakenteeltaan, ja sitä käytettiin kohtalaisen paljon siitoksessa. Lord of the Lakes jättikin tiettävästi parisenkymmentä jälkeläistä.

iie. Georgiana oli 163 cm korkea ruunikko trakehnertamma, joka menestyi paremmin koulussa kuin esteillä. Kapasiteettia sillä kyllä löytyi estepuolellakin, mutta tamma tuppasi kuumumaan esteillä sen verran, että sen keskittyminen ei riittänyt hyviin suorituksiin. Kouluratsuna se pärjäsi jopa intermediaire-tasolla, ja se menestyikin sillä saralla mainiosti. Hyväluonteinen tamma sai elämänsä aikana neljä varsaa, jotka ovat kaikki pärjänneet paremmin koulu- kuin esteratsuina.

ie. Catarina II oli 159 cm korkea mustankimo trakehnertamma, joka kilpaili sekä esteratsastuksessa 120 cm -tasoisissa luokissa ja kouluratsastuksessa vaativalla tasolla. Tammaan kohdistui suuria odotuksia, ja se myytiin yksivuotiaana huutokaupassa 35 000 euron hintaan. Valitettavasti tamma ei kuitenkaan lunastanut siihen asetettuja toiveita kotiin, vaan hyvästä suvustaan huolimatta se jätti lähinnä keskinkertaisia suorituksia kilparadoilla. Sittemmin tamma loukkaantui ja se myytiin lopulta ratsastuskouluun.

iei. Catador oli 166 cm korkea upea, kimo trakehnerori, joka oli elämänsä aikana lähinnä siitoskäytössä. Se nähtiin kyllä muutaman kerran koulu- ja estekisoissa, mutta paljoa se ei kilpaillut; ei siksi, etteikö Catadorilla olisi riittänyt taitoja, vaan siksi, että oriin hermot pettivät usein kilpailutilanteessa eikä se saanut hyviä suorituksia aikaiseksi. Huonot hermot periytivät onneksi vain yhdelle sen lukuisista jälkeläisistä.

iee. Buzz Bonita oli 157 cm korkea mustanruunikko trakehnertamma. Kuvankaunis tamma menestyi erinomaisesti näyttelyissä ja se sai monia palkintoja ja arvonimiä sillä saralla. Lisäksi Bonitalla kilpailtiin estekisoissa, jossa se ylsi usein palkintosijoille. Kerrotaan, että tamman hyppytyyli oli erityisen hyvä. Buzz Bonita sai vain kaksi varsaa, joista kuitenkin vain toinen menestyi esteradoilla yhtä hienosti kuin emänsä.

Emä Beatrix TKH oli 167 cm korkea ruunikko trakehnertamma. Belgiassa syntynyt temperamenttinen ja äkkipikainen tamma muutti nuorena Flyinvalley Stables -talleille Englantiin, jossa se kilpaili jonkin verran estekisoissa parhaimmillaan jopa 160 cm luokissa ihan mukavasti menestyen. Tamma kiersi myös näyttelyissä ihan hyvin tuloksin. Beatrix TKH periytti hyppylahjojaan myös jälkeläisilleen, joista kaikilta löytyy vähintään jonkin verran sijoituksia esteluokista.

ei. Betradox oli suurikokoinen, 174,8 cm korkea trakehnerori, joka polveutuu hyvästä suvusta. Betradox ei kuitenkaan ollut yhtä menestynyt kuin maineikkaat vanhempansa; siinä missä oriin isä oli kantakirjattu I-palkinnolla, oli Betradoxin tyytyminen III-palkintoon.

eii. Bedremeister oli 165,1 cm korkea Belgialainen trakehnerori, joka on kantakirjattu I-palkinnolla kilpailutulostensa perusteella. Bedremeister tuli kuuluisaksi Länsi-Euroopan estekentillä parhaimmillaan aina 150 cm -radoilla saakka, ja se voitti monia GP-osakilpailuita ja muita arvokisoja.

eie. Priméro Van Halden oli 163,2 cm korkea trakehnertamma, josta ei valitettavasti ole säilynyt juuri tietoa. Tiedetään kuitenkin, että tamma oli hyvä periyttäjä, ja se oli saanut jälkeläistensä perusteella AB-tason palkinnon jalostusarvostelussa.

ee. Byaano de Shara oli 165,9 cm korkea trakehnertamma, joka syntyi ja vaikutti yhdessä Belgian johtavista trakehnersiittoloista. Tamma oli loistava hyppääjä ja sen saavutukset esteratsuna ovat vaikuttavat; Byaano de Shara palkittiin aikanaan kotimaansa parhaana estehevosena.

eei. Shilent DK oli 160,3 cm korkea trakehnerori, josta ei valitettavasti ole säilynyt juuri tietoa. Se oli kuitenkin saavuttanut kotimaassaan Champion-arvonimen.

eee. Marque'e De'vill oli 169,6 cm korkea trakenertamma, josta ei valitettavasti ole säilynyt muuta tietoa.


Jälkeläiset

# Jälkeläinen Syntynyt Meriitit Emä
001. trak-t. Saphron de Poemé 30.03.2010 ei meriittejä e. Saphire WL
002. trak-t. Unendlichkeit 01.10.2010 Diplom e. Kampf Der Liebe
003. trak-t. Lumilda ACT 13.05.2012 ei meriittejä e. Zelda Ion
004. trak-o. Jérémie 29.08.2012 ei meriittejä e. Julaika FLY
005. trak-t. Demelza 01.11.2012 ei meriittejä e. Planiza
006. trak-o. Eschehofs Ironie 08.03.2013 ei meriittejä e. Ivory Nore

Periyttäminen

HUOM! Periytymisjärjestelmää ollaan uudistamassa, tähän on merkitty järjestelmän aiemman version (2.0) mukaiset tiedot lyhyesti muistiin. Uuden systeemin mukainen taulukko päivitetään tähän aikanaan.

Genotyyppi: Ee/Aa
Rohkeus: Taso 5: melko rohkea (61%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
Kuuliaisuus: Taso 6: kuuliainen (72,3%) Periyttää ominaisuutta heikosti.
Temperamentti: Taso 4: normaali (55,37%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
Herkkyys: Taso 3: ei kovin herkkä (40,3%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
Älykkyys: Taso 4: normaali (54%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
Nopeus: Taso 4: normaali (55%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
Kestävyys: Taso 4: normaali (48,35%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
Hyppykapasiteetti: Taso 6: normaalia parempi (83,2%) Periyttää ominaisuutta vahvasti.
Hyppytekniikka: Taso 6: normaalia parempi (84%) Periyttää ominaisuutta vahvasti.
Ketteryys: Taso 5: hieman normaalia parempi (64,05%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
Liikkeet: Taso 3: hieman normaalia heikompi (40,3%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
Käynti: Taso 4: normaali (44,3%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
Ravi: Taso 3: hieman normaalia heikompi (38,4%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.
Laukka: Taso 4: normaali (47,4%) Periyttää ominaisuutta normaalisti.

Meriitit ja saavutukset

VIP MVA Fn -arvonimi myönnetty 11/2007.

Kantakirjattu I-palkinnolla (80.3%) PKK:n 10. kantakirjaustilaisuudessa.
(Kantakirjaus ja arvonimi saatu rakennekuvan vanhalla versiolla.)


Kisakalenteri (vain sijoitukset)

PKK:n alaiset näyttelyt
PKK 21.06.07 Allu Express Hevosoriit tuom. Winky EO-sert
PKK 05.07.07 Vintage Chick Hevosvarsat aikuiskuvilla tuom. Jonna K. EO-sert
PKK 10.07.07 Chippewa Falls Varsat aikuiskuvilla tuom. Adeija BIS1, KTK-sert
PKK 02.09.07 Sinnesvilla LT Hevosvarsat tuom. Kati J. BIS2, KTK-sert
PKK 20.09.07 Double Trouble Varsat aikuiskuvilla tuom. Winky BIS2, KTK-sert
PKK 26.10.07 Allu Express Hevosoriit tuom. Latu HY, EM
Esteratsastuskisat (55 sijoitusta, joista 06 voittoja ja 00 Cup-sijoituksia)
001. ERJ 27.01.08 Castle 110 cm 7/60
002. ERJ 27.01.08 Castle 120 cm 2/60
003. ERJ 19.04.08 Ciabacka 140 cm 3/32
004. ERJ 26.04.08 Golden Rose 140 cm 3/37
005. ERJ 20.07.08 Zurück 140 cm 2/33
006. ERJ 02.08.08 Susilaakso 140 cm 6/40
007. ERJ 02.08.08 Fawel 120-130 cm 3/30
008. ERJ 02.08.08 Fawel 140 cm 3/30
009. ERJ 02.08.08 Nappulaliiga 140 cm 6/36
010. ERJ 02.08.08 Nappulaliiga 140 cm 5/25
011. ERJ 05.08.08 Zurück 120 cm 3/48
012. ERJ 06.08.08 Reyan 100-120 cm 7/50
013. ERJ 10.08.08 Susilaakso 140 cm 4/40
014. ERJ 26.09.08 Zurück 130 cm 2/24
015. ERJ 22.11.08 Viehättävä 120 cm 7/50
016. ERJ 23.11.08 DLX 120-130 cm 6/60
017. ERJ 24.11.08 DLX 120-130 cm 2/60
018. ERJ 26.11.08 Dirtymere 120 cm 5/40
019. ERJ 20.01.09 Beliewe 90 cm 4/50
020. ERJ 20.01.09 Russian Rommel 120 cm 7/60
021. ERJ 21.01.09 Beliewe 90 cm 4/50
022. ERJ 23.01.09 Romney 130 cm 1/30
023. ERJ 24.01.09 Jamaika Showjumpers 110 cm 5/43
024. ERJ 24.01.09 Jamaika Showjumpers 130 cm 5/36
025. ERJ 31.01.09 Russian Rommel 130 cm 5/30
026. ERJ 05.02.09 Unafraid 130 cm 6/40
027. ERJ 21.04.12 Ashcroft Warmbloods 130 cm 4/17
028. ERJ 22.04.12 Ashcroft Warmbloods 130 cm 3/16
029. ERJ 25.04.12 Ashcroft Warmbloods 120 cm 6/39
030. ERJ 25.04.12 Ilkimys 130 cm 1/40
031. ERJ 25.04.12 Ilkimys 130 cm 2/40
032. ERJ 26.04.12 Sort of 120 cm 6/40
033. ERJ 30.04.12 Kadotetut Suomenhevoset 120 cm 5/60
034. ERJ 17.06.12 Suprant 130 cm 2/40
035. ERJ 21.06.12 Suprant 130 cm 2/40
036. ERJ 19.06.12 Solo 140 cm 1/40
037. ERJ 26.06.12 Solo 140 cm 5/40
038. ERJ 21.06.12 Hiprakka 130 cm 2/40
039. ERJ 23.06.12 Hiprakka 130 cm 5/40
040. ERJ 26.06.12 Lyne Stud 140 cm 7/60
041. ERJ 29.06.12 Yeneva 130 cm 2/30
042. ERJ 26.06.12 Suprant 130 cm 1/40
043. ERJ 26.06.12 Suprant 140 cm 3/40
044. ERJ 05.07.12 Satulinna 140 cm 3/30
045. ERJ 09.07.12 Satulinna 130 cm 4/30
046. ERJ 28.06.12 Kuurakka 140 cm 7/60
047. ERJ 04.07.12 Solo 140 cm 3/40
048. ERJ 02.07.12 KK Bailador 130 cm 3/70
049. ERJ 05.07.12 KK Bailador 140 cm 7/70
050. ERJ 29.06.12 Kuurakka 130 cm 7/60
051. ERJ 05.07.12 Sonic Warmbloods 140 cm 5/50
052. ERJ 19.07.12 Yeneva 130 cm 6/40
053. ERJ 16.07.12 Ponitalli Rotvalli 130 cm 3/40
054. ERJ 08.07.12 Kiejo 140 cm 1/50
055. ERJ 12.07.12 Satulinna 140 cm 1/30

Päiväkirja ja kuulumiset

Ei vielä merkintöjä.

Kuvagalleria

Tällä hevosella ei toistaiseksi ole muita kuvia.