Kalvakan Ratsutila

FF, KTK-kelp.

hannover-ori
Ashen Valor

Vallu vaikuttaa perineen hyvän estesukunsa lahjakkuuden. Nuoren oriin ratsukoulutus on vielä kesken, mutta se on osoittautunut äärimmäisen lupaavaksi tapaukseksi, ja Risto odottaakin siltä jo suuria. Hyppääjän lahjojen lisäksi Vallulta löytyy herrasmiehen käytös ja kultainen sydän.

ei meriittejä

walesinponitamma
Briarholt's Queenie

Queenie on viimeisen päälle suloinen prinsessaponi, joka polveutuu suoraan Siirin ensimmäisestä omasta ponista. Pinkeillä ja kimaltavilla varusteilla kuorrutettu tamma on toistaiseksi onnistunut säilyttämään järjen päässään jatkuvasta lellimisestä huolimatta.

Fn, PKK-V

hannover-ruuna
Bux

Bux on Riston luottoratsu, ja kaksikko on suorastaan erottamaton – eikä suotta, sillä Risto on ollut vastuussa Buxista uljaan mustan syntymästä lähtien. Musta ruuna on lahjakas hyppääjä ja luonteeltaan virkeä, mutta nöyrä. Bux ja Risto kilpailevat esteratsastuksessa 150 cm radoilla.

ei meriittejä

hollantilainen puoliveriori
Centurio

Siirin ykkösratsuksi hankittu hollantilainen kouluori maksoi pitkän pennin, mutta on totisesti osoittautunut koko summan arvoiseksi. Hyväluonteinen ja komea Turo on äärimmäisen lahjakas GP-tason kouluratsu, ja Siirin tavoitteena on nousta oriin kanssa kouluratsastuksen huipulle.

ei meriittejä

hannover-ori
Filigraf

Graffella on rutkasti hyppykapasiteettia ja taitoa, mutta kaikesta päätellen oriin on tehtaalla unohdettu asentaa jarrut. Lennokkaalla laukallaan ori loistaa vauhtia vaativilla radoilla, mutta teknisempi työskentely vaatii vielä hiomista. Risto on vakuuttunut, että tässä edetään vielä – ja lujaa.

ei meriittejä

tilastohevosruuna
Galileo

Huutokauppalöytö Galan "kylkiäisinä" saapunut yllätysvarsa. Kuikelo ja jännän värinen Leo sai aikaan melkoisen hämmennyksen syntyessään, mutta luonteellaan tämä varsa on jo ehtinyt hurmata Kalvakat täysin. Vaan mitä ihmettä tällaisella tekee? Ainakin Leo sopisi maskotiksi...

ei meriittejä

ahaltekinhevostamma
Gin Gala

Gala on Oivan huutokauppahairahdus. Tamma on luonteeltaan etäinen, kuuma ja vähän arvaamaton, ja se on osoittautumassa klassiseksi "yhden ihmisen hevoseksi"; Oiva on vaivannäöllään pääsemässä Galan suosioon, mutta muita kohtaan Gala on edelleen kovin jäyhä.

KTK-kelp.

suomalainen puoliveritamma
Guava Craze

Sissi on vielä aivan pikkuinen, mutta sen ego on jo nyt valtava. Varsan omapäisyys ja loppumaton rohkeus on lähes huolestuttavaa. Millainenkohan jyrä siitä vielä kasvaa? Toisaalta tällainen itsevarmuus voi olla myös hyvästä, ja Sissillä lienee edessään loistava tulevaisuus.

Fn, KTK-II

suomenhevostamma
Helmi-Valokki

Helmi on Kristiinan kullanmuru ja ehdoton suosikki. Sentimentaaliset syyt eivät kuitenkaan ole ainoa syy pitää tästä tammasta, sillä se totisesti luonteeltaan erinomainen tapaus: rehellinen, selväpäinen ja luotettava, rauhallinen muttei laiska, älykäs olematta silti hankala.

VIP MVA Fn, KTK-II

suomenhevostamma
Hämytär

Tätä tammaa ei totisesti suotta kutsuta Häsläksi! Häslä on kiltti ja ystävällinen, mutta voi hyvänen aika kuinka se hosuu ja sählää. Kristiina tapaa kutsua Häslää "diivamaiseksi", mutta muu perhe on vakaasti sitä mieltä, että Häslä ei yksinkertaisesti vain ole mikään penaalin terävin kynä.

ei meriittejä

suomenhevostamma
Kalvakan Kuulas

Ulla on vielä vähän ujon ja aran oloinen pikkuvarsa, joka tarkkailee maailmaa mieluiten turvallisesti Valko-emänsä viereltä. Ulla rohkaisuu varmasti ajan kanssa, onhan niin soma olento, ettei siihen voi olla ihastumatta; positiivisia ihmiskontakteja ei siis varsalta puutu!

KTK-kelp.

suomenhevosori
Kalvakan Musta

Tämä pieni musta orivarsa on utelias, reipas ja innokas kuin mikä. Musta on aina reippaana tutkimassa kaikkea ympärillään olevaa, eikä tunnu jännittävän juuri mitään, koska tietää voivansa aina tarvittaessa mennä turvaan lempeän emänsä huomaan. Mustasta kasvanee vielä oikea hurmuri.

KTK-kelp.

suomenhevostamma
Kalvakan Runotar

Tara on perinyt Häslän sähellysgeenin, mutta se on myös äärimmäisen fiksu – mikä kauhea yhdistelmä! Tamman vauhdissa on vaikea pysyä, ja se on koko ajan keksimässä uusia tapoja tehdä kepposia ja aiheuttaa kaaosta. Saa nähdä rauhoittuuko Tara myöhemmin iän myötä lainkaan.

ei meriittejä

suomenhevostamma
Kalvakan Valko

Valko on stereotyyppinen blondi: äly ja järki eivät tunnu majailevan tämän tamman päässä kovin usein. Valko on lisäksi melko ujo, mutta kaikeksi onneksi myös lempeä ja luottavainen. Tutun ihmisen kanssa Valko pärjää jännissäkin tilanteissa, vaikka ihmisen kärsivällisyys saattaakin olla lujilla.

KTK-kelp.

suomenhevostamma
Kulta-Muru

Jos Murusta olisi väkisin keksittävä jotain negatiivista sanottavaa, voisi todeta, ettei tamma suinkaan ole kaikkille sopiva hevonen – nimittäin heille, jotka etsivät haastetta. Se, kuinka Häslä on onnistunut saamaan aikaan näin järkevän jälkeläisen, jäänee ikuiseksi mysteeriksi.

VIP MVA Fn, KTK-II

englantilainen täysiveriori
Lovecraftian

Ransu ei ole Kalvakoiden omia hevosia, vaan on tallilla ylläpidossa kunnes toisin sovitaan. Huipputason ori on luonteeltaan täysiverisille tyypillisesti herkkä ja kuuma, eikä se kumarra läheskään kaikkia. Ransu treenaa ja kilpailee kenttäkisoissa CIC3-tasolla vuokraajansa Sonjan ratsastamana.